[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(11)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

聽聽下就識架啦
利申:木耳

聽過1a覺得iphone好垃圾
入左坑走唔返出去

所以話有啲野好撚危險唔掂得

我一日未有錢
一日都唔敢試黑磚

試過幾次

喺海外試唔到
盲入dpx1a冇中伏

認真問 黑磚4.4同dx200 2.5有冇得比?

冇鋪借到4.4線比我
淨講3.5頭
兩部調音取向唔太一樣
dx200同其他人講既差唔多
都係分析力靚同暗(實際試就明咩叫暗 )
wm1a就比較有動感 hifi味
分析一般 bass會比較重同彈
木耳分享聽感

聽聽下就識架啦
利申:木耳

入左坑走唔返出去

我一日未有錢
一日都唔敢試黑磚

試過幾次

喺海外試唔到
盲入dpx1a冇中伏

各有贏輸

入左坑走唔返出去

我一日未有錢
一日都唔敢試黑磚

試過幾次

喺海外試唔到
盲入dpx1a冇中伏

冇鋪借到4.4線比我
淨講3.5頭
兩部調音取向唔太一樣
木耳分享聽感

Jaben 好似開左4.4 to fitear orb

入左坑走唔返出去

我一日未有錢
一日都唔敢試黑磚

試過幾次

喺海外試唔到
盲入dpx1a冇中伏

冇鋪借到4.4線比我
淨講3.5頭
兩部調音取向唔太一樣
木耳分享聽感

Jaben 好似開左4.4 to fitear orb

dma都可以借2.5轉4.4轉插黎試

入左坑走唔返出去

我一日未有錢
一日都唔敢試黑磚

試過幾次

喺海外試唔到
盲入dpx1a冇中伏

冇鋪借到4.4線比我
淨講3.5頭
兩部調音取向唔太一樣
木耳分享聽感

係海外試唔到
仲諗緊出邊部好
熊仔有dx200咩
我比較鍾意ab對比

我一日未有錢
一日都唔敢試黑磚

試過幾次

喺海外試唔到
盲入dpx1a冇中伏

冇鋪借到4.4線比我
淨講3.5頭
兩部調音取向唔太一樣
木耳分享聽感

係海外試唔到
仲諗緊出邊部好

黑磚 啪啪啪
黑磚 啪啪啪

我一日未有錢
一日都唔敢試黑磚

試過幾次

喺海外試唔到
盲入dpx1a冇中伏

冇鋪借到4.4線比我
淨講3.5頭
兩部調音取向唔太一樣
木耳分享聽感

係海外試唔到
仲諗緊出邊部好

睇你取向姐
用緊a35想升級器材但窮撚budget有限,應該點選擇?
買黑磚再買campfire 木星
或買pha2a再買仙女座
除左黑磚全部個別試聽過感覺ok
但見好多人吹奏黑磚攪到好難決定

我一日未有錢
一日都唔敢試黑磚

試過幾次

喺海外試唔到
盲入dpx1a冇中伏

冇鋪借到4.4線比我
淨講3.5頭
兩部調音取向唔太一樣
木耳分享聽感

係海外試唔到
仲諗緊出邊部好

黑磚 啪啪啪
黑磚 啪啪啪

入左坑走唔返出去

我一日未有錢
一日都唔敢試黑磚

試過幾次

喺海外試唔到
盲入dpx1a冇中伏

冇鋪借到4.4線比我
淨講3.5頭
兩部調音取向唔太一樣
木耳分享聽感

黑磚個人聲更新左1.1前左
得二千筆直215上425是咪明智?
唔想咁重base

用iphone聽會唔會聽唔到分別?

直接買左仙女 之後點升線再算

我覺得宜家d dap咁好力, 無咩事就唔好玩三文治啦
我覺得玩三文治已經無左portable 個意思

我覺得宜家d dap咁好力, 無咩事就唔好玩三文治啦
我覺得玩三文治已經無左portable 個意思

Dap的確係進步左好多
westone有冇千鬆2.5線介紹
想人聲出少少, 定買番原裝果條算
岩岩試左rosie
d crash聲好撚尖
之前原本諗住買fiio x5 3代,點知周圍無貨,嬲嬲地直接盲入左部x1a

現時手頭上只有ie8 同im03, 想昇級 $5000左右 budget有咩介紹?

聽開日本rock 同pop 多,多謝賜教
想問下各位巴打 用緊IM01斷左一邊 係咪唔建議換線?定買過另外耳機?
Budget$1000左右
求指點
本身用緊j3,想升級budget $3000內巴打們有咩好介紹
大家player 有無貼mon 貼習慣?

無,套就有用
本身用緊j3,想升級budget $3000內巴打們有咩好介紹

300r/大陸機之類?

無,套就有用

貼同套都無用
想問下各位巴打 用緊IM01斷左一邊 係咪唔建議換線?定買過另外耳機?
Budget$1000左右
求指點

平線/搵人維修都應該可考慮嘅
或者官方條線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞