LIHKG機械鍵盤集中討論區(22) 新手睇頭post - 新增DIY鍵盤全攻略~

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
用緊鴨仔第一代Shine
插電冇反應可以去邊整?
應該都係要外國訂購
Enter係7字型嗰啲叫ISO Layout
換線試咗都係無反應
就睇下保養過咗未
未咪同代理換
過咗建議買過個好過
換左,一樣
我就相信過咗,隻野耐到幾時買都唔記得左
借post
放razer ornata chroma 半價
5月買 9成新 有單有保
(另放razer mamba elite 同上)
意留tg
咁買過個啦,都用左咁耐,值回票價啦
有無人留意Apex Pro
Magnetic switch型到癲
其實已經買咗
不過放係度都唔知點好
掉入垃圾筒又覺得可惜
好好地清潔佢,用個盒收納好佢囉
又或者有個display 櫃,咪放佢上去,下面寫個label:In memory of my first ever Mechanical Keyboard - Duck Shine 1
我第一隻 shine 2 重用緊 好耐用
打算diy完隻新 清乾淨
收藏/拎黎整電腦個時用
借問聲 如果要平既話 係咪剩係得淘寶有
thanks
你要平的話:係
不過都係果句,呢d野一分錢一分貨
我明呀一分錢一分貨呢樣野,
但係我隻鍵盤係dragonwar 個隻薄膜鍵盤,佢個帽下面又係用十字 不過佢唔透光, 我怕買左貴既又唔啱用姐。
ANYWAY 唔該哂
如果d key無事,仲register到,我覺得應該無問題
不過呢個等其他巴打驗證呢個講法會穩陣d
一句講哂:
用到就得
用唔到再諗點算啦
未必,可能係big ass enter key
真係iso個種 唔係你講個種
用緊Leopold FC750R 青軸,最近唔知做咩鬼用用下word 打字自動飛左去另一行,明明禁a 又變左其他字或者defect 到我連續禁左幾下。
估計應該夠鐘退役,想試下茶軸,有冇無線104keys 介紹?
小弟係Massdrop買左NYM96
焊軸果d問題不大
但最尾砌完點update個firmware?
ornata = membrane

再講, Corsair K68 RGB美國約95美金(紅軸)已經有一部(已計運費)香港仲賣緊960
有冇巴打知邊度仲有Dell SK 8115買
平平地買返公司用
之前深水特賣場MISS左
新手diy 全部淘寶野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞