LIHKG機械鍵盤集中討論區(22) 新手睇頭post - 新增DIY鍵盤全攻略~

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
500蚊應該ikbc?我對廠board無咩研究 可能有巴打有更好選擇
想平D就淘寶搵D野雞牌子
想知啲野雞同ikbc分別大唔大
應該有分別嘅不過老實講句新手應該禁唔出個分行
如果ikbc香港有保養就買ikbc啦 去魔鬼度行個圈
IKBC IROCK 有冇咩型號特別好定差唔多? 諗住買個75%SIZE

另外CHERRY MX 唔使考慮?
PC case 除左透光同襟跌撞之外有咩好處?

想join BOCC gp,唔知買咩version好
你黎啱地方啦
Join 左polaris ,打算上tealios, bocc想上holy panda

成套kb 純白色幾靚仔,第一次用靜音紅,好似㩒緊舊面團咁,幾鐘意呢個手感。 double click 就暫時未遇到
PC其實好易花,同埋之前啲大佬講過,會老化
好處就好睇、輕、聲就見仁見智
見ttesports隻meka pro減到四百有啲心動
想由淘寶青軸upgrade 唔知有無伏呢
或者有無其他差唔多價位cherry mx blue推介?
TT係我覺得最差嘅Board廠之一

如果想平可以買ikbc
咁如果akko如何?我見淘寶五百有埋rgb
akko x ducky果隻幾抵屌

利申 有ducky但係無買過你講果隻
$1000樓下有冇68配列既介紹?
有咩要求先
想要Clicky / bumb明顯D既Tactile
box white幾鐘意但想試下其他switch
zealios
panda
喂喂人地budget1000
買hp/zealios 70粒都要至少700蚊
Linear 黎講 tangerine點?見好似幾冷門,但睇taehatype 同其他typing test 啲聲好好j
box royal唔好咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞