LIHKG機械鍵盤集中討論區(22) 新手睇頭post - 新增DIY鍵盤全攻略~

1001 回覆
7 Like 5 Dislike

GATERON YELLOW + MAXKEY KEYCAP

埋單$1700,幾抵屌
搵左,十分鐘唔洗俾左錢
搵唔到topre artisan keycap
換mx slider啦

Xda canvas
無試過,答唔到你
巴打你呢支用黎lube stab得唔得?
得就得 不過用返杰少少會好d
【舒泊润 Super Lube 21010 多功能合成润滑脂 美国原装进口 小支装】https://m.tb.cn/h.ekWi5I5?sm=29ee87 点击链接,再选择浏览器咑閞;或椱ァ製这段描述€wgyyYP4fPFK€后到👉◇綯℡寳👈

咁呢支掂唔掂解決到lube既問題我就可以開砌
呢個真係考起我我唔知呢支野有幾杰 不過佢都係NIGL g2
可以試下嘅 唔得唔好返黎搵我

留個名
又多個大佬巴打用咩軸
tealios v2
巴打覺得1.2同2.2大唔大分別?
我冇用過1.2答唔到你實際有咩分別,觀感上我覺得1.2個燈條好睇過圓燈,但個黃銅位柒
非常同意佢d外觀設計真係好唔掂
Majestouch鍵帽用abs,fc900r 用pbt,物料唔同,手感同耐用度已經有分別,所以冇話邊隻比較好,因人而異,最好自己去試打打完滿意先買。
Mania , standard都有玩
青,茶(filco),紅,白(兩個都leopold)都有用過,只能講一切都係preference,格硬要講既話快速連按既話青唔好用,個人覺得無咩所謂
想攻頂不如試下自組
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞