LIHKG機械鍵盤集中討論區(22) 新手睇頭post - 新增DIY鍵盤全攻略~

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
abs 同 pbt 都會打油,但abs 不停打半年倒就會打油,pbt 可能幾年甚至十年先會有好明顯嘅打油,所以你可以話pbt 係耐用d 嘅,但係睇你個人喜好,因為有人係鍾意個鍵盤打油個光澤同feel然後走去買abs 瘋狂打

SP 同 GMK 本地店冇,要外國訂,不過買得呢d 鍵帽都係自組多

Filco 應該係用OEM,有,上網搵應該唔少
一般都一千銀以上
聽人講用前用後洗手鍵盤用完收埋GMK 頂到一年唔打油
平則幾舊 中價千零二千 高階3000~4000咁上下 名牌4000up
見到巴打對鍵盤好高要求 係自組界嘅人材快d落黎一齊
現成攻頂咪試下魔鬼蛇新果隻abko ar87
聽佢講好撚正,有無巴打試過係咪真係咁正
廠board黎講應該係最好 如果你無玩過自組就更加會覺得正
感覺就係一個好靚好top嘅kit 但係用cherry 好似有d 哂

買番黎試哂佢

想換Mouse,而家用緊G502,除左個wheel唔撚smooth之外手感一流
而家已經忍撚夠個ON鳩Wheel,請問有咩mouse好介紹
利申:用開fingertip grip,手細,around $600
錯post喎兄台
加多$500 g pro wireless
唔係就g304
再唔係就g pro hero有線
abko ar87有咩軸揀?
有冇人知kyreative 質素好唔好,諗住買唔買milkshake
有無相
對abko ar87有興趣 不過佢無哂黑色,知唔知仲有無地方有賣?
G304用家,用落整體唔錯
但抬鼠距離有待改善,唔係太適合玩fps遊戲
我由303上gpw,唔覺得嗰hero sensor嗰liftoff差過3366 wor,用得幾私服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞