LIHKG機械鍵盤集中討論區(22) 新手睇頭post - 新增DIY鍵盤全攻略~

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
Elecom Huge
想請問下有冇平平地,office用的keyboard?

而家用緊razor綠軸,手感正,但太嘈
係公司用,淘寶/爆炸/偷資料都冇所謂

筆直$500-600

唔要燈,但想要側刻鍵,有冇巴打推薦?

我見keychron幾靚仔,但有少少over budget

感謝各位
keychron唔係500-600咩
呢個價位嘅鍵盤個個都差唔多 你搵個有香港代理嘅牌子算啦 保養都易D
諗著買104-key 的keyboarde

咁我淘寶求其買隻睇落靚的cherry軸算
頭已側之Matrix 1.2 OG
巴打好堅
新手9問一下如果無限筆直既話廠板可以點揀

定係預算許可嗰條問題其實已經係推緊無限筆直既牌子,
淨低既要自己去舖頭試先定到?
無限筆直建議自組
DIY天賦太差,已放棄
油已到 zealios v2 62g 用3204
跟下邊條片上油有無問題
https://youtu.be/qSgPKPoFo2k
沒有問題
搵代組/學 真係唔難咩天賦都唔洗 淨係要努力
無限筆直買廠board好浪費你都打算買靚鍵盤 唔通唔買最好咩
無限不直建議比錢人組
Star art 係買圓頭家平頭
係咪圖呢枝
請問有無人知道香港邊度有得買Ducky one 2 SF? 唔該晒
話今個月台灣先出… 應該未咁快有
是但買支平野得架啦 最緊要細枝 平頭圓頭無所謂
我用緊size 00
上完油枝掃你點清
我用紙抹 有d企理d嘅巴打會洗
岩岩搵到個網算唔算易睇晒D開緊團/IC 既GMK KEYCAP
靜音紅軸好似打落去張床褥咁,
買過青, 茶, 紅, 靜音紅, 靜音紅手感反而最岩自己
各位巴打 想問一下
如果我粒keycap係好似下面呢粒咁

空白鍵用平衡杆既,Enter係7字形
係香港配唔配到d 透光既keycaps?
唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞