LIHKG機械鍵盤集中討論區(22) 新手睇頭post - 新增DIY鍵盤全攻略~

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
我想LUBE Stabilizer
淨係lube stab買支dielectric grease就夠了
如果未來想lube埋其他野就買205g0
咁支dielectric grease應該係邊到買
應該amazon?
想快可以去魔鬼到買superlube
原來佢有賣
幾錢?
唔該哂大家
出啊!狗衝
買左ikbc w200
得jd有黑色 唔好屌咁大力
但拎50蚊卷再用master減30蚊又免運費真係好抵
想問krytox grade 0/00/0s邊個好用啲
205g0最萬用 上stab同軸都得
雖然其實我覺得新手可以用g00
今日行場短軸上手試,

成品細細隻,行Cherry MX Low Profile RED

上手感覺幾彈,Low Profile 按落又冇想像中咁快到底。

keycap易食油,同比正常keycap 闊,新上手應該有誤觸問題。
Ducky one 2 mini太家點睇?
想買黎自已換keycaps
見電腦展好似有賣
大家 打錯字
大家點睇呢隻
【金士顿Hyperx Alloy FPS Pro阿洛伊专业版rgb樱桃轴机械键盘87键cherry青茶银红轴104键金属游戏背光键盘电竞】https://m.tb.cn/h.e9IVP1P?sm=5bd28a
新手用204g00呢
今日去電訊節 logitech 有款g913 千9蚊 貴到呢.....
g00已經差唔多係油黎其實你預唔預計到自己用黎做咩先
如果你都唔知自己遲D會玩咩軸 我會建議3204/204g0
無咩特別如果電腦展減得多買黎玩下都無咩問題
電子垃圾
求推1000樓下keyboard,
普通上網、打單機驚、非電競,間中(一星期0~1次)文書。
最好無線,但如果有線質素有明顯提升,都可以有線
呢到唔係keyboard討論,係機械keyboard wo,巴打你確定你有需要?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞