LIHKG機械鍵盤集中討論區(22) 新手睇頭post - 新增DIY鍵盤全攻略~

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
g512
又係入水個d
魔鬼好似有得整
想問下Gateron既red定cherry既red好
gateron yellow最好,而且平
Gateron係咪smooth啲?
yellow係,其他無認真試
新手一問
如果lube軸唔用Tribosys 3204用普通silicon lube分別大唔大?同理香港silicon lube有咩選擇?
gateron linear全部牌子最順,沒有之一
gateron red black yellow全部一樣,係彈弓唔同only
all in gateron yellow
得,外國有人研究過用superlube,佢地話分別唔太大,我無試過唔太清楚
可唔可以比條link嚟thx

但我係自己溝架喎 佢本身果個太杰 我買多左支105自己溝

你嫌麻煩不如去storeuni直接買205g0但佢寄過黎要好耐
Halo switch係咪得massdrop有賣?
諗緊死死氣自己係nk 或者dc 度買panda switch再買halo自己砌,反正都要拆軸lube

本身想買massdrop 既holy panda , 但聽講佢pre lube仲要lube得差
唔該曬Ching
其實yok panda同gsus都有prelube呢舊屎點都要食
但我見massdrop度好多人插緊佢個pre lube好屎
大家d prelube都係屎 不用分那麼細
好想要104 無線topre
有個friend買massdrop holy panda 3日就到左
大家有冇d 快速清lube 方法
soap+暖水係咪都已經ok ?
最快嘅方法:搵多個人幫手抹
開軸禁到手指都痛痛地
holy panda係咪真係咁正 我啲zealios 掂都未掂過
聲我個人鐘意hp多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞