【眾籌】日文版文宣唔好登住!要大執!

903 回覆
2268 Like 13 Dislike
等我琴日仲漏夜幫佢地改左
(係呢個post既頭幾頁)
個design都算啦
但D日文真係唔掂呢

其實TG傾完Final左再咨詢唔難丫
要趕交貨你可以SET期限話1個鐘之內要finalize, 雖然好多巴打唔同意見但都會集中討論丫
我知大家都冇人分化, 純粹係因為大家有比錢所以覺得出得力唔想7姐
唔好再屌D嬲嬲既巴打
其實我都想知 不過得閒咪改下
end up無用都唔會蝕底既
HI芽菜巴打
Push
Hi
按照個勢,大家可以當啲錢好過俾狗食左
柒啲又唔係完全冇用,當登左就算囉
都話左唔駛再推PUSH, 同改D咩野囉
跟本都無人回應緊, 又唔知最新情況搞緊咩
留名
屌真呀!!

唔該有喺啲小圈子group嘅、同日媒有聯絡嘅相關人事、有份改緊文嘅人update返個進度比我地有夾過錢嘅人知!!!
其實個Group D人都冇睇過呢個post, 改得靚靚都冇用
其實個事實係呢個po開嘅時候,已經過咗可以大改廣告內文嘅時間,所以就算頭幾頁已經幫手改咗都冇用
唔識日文 幫推左先
但借問聲有無修改版?或者修改建議?
小圈子group幾時先望下呢到
我地改得咁辛苦都係唔想香港人柒出國際
無追post sor
有無辦法聯絡到佢呀咁?響眾籌個網度留言?
因為真係全部人都好忙好攰,對唔住
就算係我呢啲small potato依家都係一路行緊領事館馬拉松一路覆各樣嘢
聯絡唔到啊
英文果邊起碼一直有group嘅人出黎講情況
日文都冇
Momoko睇過話文法上無問題,我都覺得問題不大,只係有少部分可以再細執但唔執都無乜大影響。
不過呢啲公開信,已經唔係我地呢個level可以做到嘅事,內容涉及法律嘅嘢,雖然我以前做嘢有翻譯過法律相關文件,但自問未去到呢個層次,最好可以搵到日本法律界人士幫手執會好啲。

BY Benja & Momo Channel
因為係可以修改既時間入面冇人聽佢地講野所以先可以事後開PO
其實個group冇回應的話所有野都唔會趕得切
已經唔係周唔周庭既問題而係個group本身個氣氛
咁你係grp到既話 可唔可以send呢個post比佢地睇
我係頭先話喺日本政府做過嘢嘅巴打
我返緊工唔得閒幫手改
有個一個小建議係可以改返做 書き言葉
個人覺得睇落會有impact 啲
可以諗諗

例如轉返做で/ある体
參考http://goro55.cocolog-nifty.com/japanese/2012/07/post-e5a4.html
如果一心圍內搞掂佢咁咪go ahead
既然講到native又睇過, 邊個又睇過, 已經proofread哂
開個post出黎釣魚用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞