【眾籌】日文版文宣唔好登住!要大執!

903 回覆
2268 Like 13 Dislike
其實登完想有咩效果?
文宣,等日本人知咩事?
定係求救?叫日本人多啲留意呢單嘢?
定係鼓勵日本人孤立支那?
定係純粹表達訴求?
定係驚g20佢地覺得亂,要俾佢地知點解我地要示威示到上g20?

而家似純粹表達訴求,但睇完真係黑人問號
push
Push
Agger
我地連自己人都唔清楚要寫咩好
想改其實都好難出手改
想問清楚個主旨係想表達咩
我覺得篇文 最緊要係一定要提番g20同埋link番同日本人有咩關係
幫推
Push

希望都會有日本電視台留意到登報行動
我見TBS會搵D報紙既報導/內容係早晨節目度講
聽講呢個會用黎做廣告想俾d意見,日文唔好,淨係議内容同設計。

我是但改左d字令自己可以抽離少少。

成個廣告嘅重點其實係喺各國領袖喺G20講多d香港,但係d字反而好細。

而上面話要求救嘅細字明明係同大眾講,下面要求各國政府講香港,唔一致。呢段細字唔需要

左下講香港人在戰鬥,戰鬥太籠統,作為一個外人唔會太明係用咩事。改做爭取法治/自由/人權果類會比較踏實嘅野,就可以同埋可以呼應右邊該守護嘅野,就係法治/自由/人權。外人又會明我地爭取緊d咩。而唔會而家咁,冇寫,唔知右下寫嘅該守護嘅野係咩黎。

中間係一個人撐一把雨傘,唔知道咩事嘅人唔會有共鳴,黑人問題,建議改做抗爭嘅圖片。
海報已經去咗出版社,改唔到
而家只可以改封信
32樓話係用黎po Twitter喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞