【眾籌】日文版文宣唔好登住!要大執!

903 回覆
2268 Like 13 Dislike
無人聽佢講 又唔一定關周庭本人事 點解唔係怪全班人而要針對其中兩件anyway, 文宣要幫忙可以加我tg
叫緊日文老師幫手睇
有冇telegram gp link?
你講封信定係個Ad
愚見;
如果係
引き渡せられる
引き渡す可能性がさらに大きくなる
咁樣得唔得?
究竟你地想改信定改廣告,我依家好撚亂呀
廣告係指張poster
琴晚我改完話design未final但啲文字已經final左
所以冇得傾
如果張野真係仲有得傾既我可以貼返琴晚改好既字眼出黎
我見佢個主語都係日本人⋯
咁第二個應該要改一改個形?
睇下大家點睇畢竟大家都唔係native好難做到100%正確
大家一齊傾啦趁仲有時間
push
4.中国へ引き渡される可能性があります。
會比較自然
唔好意思岩岩先見到個post
利申:係日本做緊野
其實應該出埋英文版
我有朋友係文宣TG群。
佢講提議左好多嘢,但冇人聽佢講。
請問TG群既大家係想件事好定想周庭出名呀?

我朋友形容,入面根本係狗公同女神圍埋一齊。
Ok,因為要借中箭個名嘛。冇所謂。
周庭之前痴日本共產黨都可以不計前嫌啦,
登到報咪得囉係唔係?
但篇文柒丫嘛屌你,大家認真討論時你又唔聽。
一時又話改到一時又話改唔到。
周庭Kiri Wong你兩個想香港好定只係想比男人圍呀?

屌你呢個時候你想搏乜春嘢呀?
呢到個個係到話要改,班友就話問周庭,
你日文咁勁既就唔會有人叫停你啦!!
你有冇諗下自己做緊乜嘢呀??
有冇睇下人哋提議你乜嘢呀??
我諗簡單文體點都分到啦掛。
就係因為手足咁辛苦但最後件事柒到咁先嬲呀!
唔識日文幫推,推到全世界
你個fd喺文宣公海定係specific日本嗰個gp先? 公海係吹水傾下大方向&招募特定嘅手足用㗎喎,要具體參與落手落腳做係要入specific細gp

咁而家即係邊個改到邊個改唔到
定2個都改唔到
琴晚漏夜改完poster話因爲再改要重新審批所以冇得再改
而家唔係啦?
喂點解我個版本係搵Rie proofread左?
信可以改
廣告內文冇得改/小改
估計係大group
雖然無可能,純討論:
有無機會登去人民日報海外版?
周庭係自學日文,所用嘅日文係日常生活用到就算
但登報所需要嘅已經唔係N1可以應付到
係要商業日語,高深好多
段文無講清楚"容疑者"既定義
要指出中國本土可以屈你做容疑者再引渡你返大陸

また、何らかの形で、何の罪もない一般市民が中国に容疑者として仕立てられ、本土へ引渡される可能性が懸念されます。

第2段後咁加句會唔會好D
有經歷過610-612都知大gp除咗招募之外係冇撚用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞