《我嘅中學生涯竟然係同兩個女仔探討夢想》

1001 回覆
106 Like 12 Dislike
其實可能係佢自己燒既呢
其實會唔會係家欣想搶返言仔
定係家欣燒比曉兒
家欣見佢兩個痴得咁埋呷醋,會唔會係塊雞扒加料
可能係個睇唔到既人燒比佢,轉行靈異故方向
我都覺得係家欣
女人啲心計
就算自己唔要,都唔打算比人
定係mk峰呀
厹鋒同家欣G死開啦

聽日出金鐘呀
巴打我地有緣既聽日見,我出到黎
「唔該言仔!」曉兒連忙把口中的雞扒吞下。

那麼剛剛這塊是誰燒的,曉兒可能留意到我正疑惑地看著她嘴裡的東西,把允晴拉向身邊。

「啱啱...啱啱允晴燒比我架!」曉兒又開始咀嚼起來。

原來允晴燒的,還以為是誰,要是阿峰有種作出這樣的舉動,我應該跟他幹起來。

「哦...食多啲。」得悉真相後我便繼續燒烤。

大家在燒烤期間,說起學校的事情。

「唉,下學期又要上埋啲無聊課程。」肥熊說。

「係囉...唔知今年又要做乜。」飛機和應道。

「上年真係有啲悶嘅。」白頭佬也加入討論。

「唔係呀,上年個園藝都OK呀。」我說。

看到阿峰一頭霧水的樣子,家欣便向他解釋一下。

「係咁嘅,我地中學每年下學期,每一個年級都要分別上唔同嘅課程,學校叫呢啲做「全方位發展課程」,逢星期五嘅晏晝堂都會變曬呢啲課程,好似初級園藝呀、基本樂理、運動科學呢啲。」

阿峰聽後點點頭,似乎大致上明白了,我也很期待,不知道今年的課程是甚麼古怪的東西。

「係呢,下學期幾時揀科?」阿峰問。

「應該係四月左右,六月考完試就會公佈選科結果。」白頭佬說。

大約兩小時之後,眾人都飲飽食醉,白頭佬和飛機開始把地方收拾乾淨,女孩們則坐左一旁聊天,我看他們不怎麼需要幫忙,便獨自到沙灘上坐著。

「十二月嘅夜空真係好靚。」

此時我感到有人從後面走過來。
聽日我都會出
曉兒賜我力量
本身我要睇情況嘛
我記得呀辛苦曬你呀巴打有緣聽日一齊練武
雖然最好唔洗動武,但真係要動武絕不留手
我見旺角迪卡儂啲頭盔比人掃曬咁濟
觀念正確黑社會黎搞事包佢斷手斷腳
我除左面部,咩都冇準備
睇下到時邊個打邊個
空裝上陣聽日要贏
豬嘴 冰袖 近遠攻都有
想死?
打完除佢地衫示眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞