《我嘅中學生涯竟然係同兩個女仔探討夢想》

1001 回覆
106 Like 12 Dislike
新讀者留名
歡迎睇樓主嘅自傳
in 曉兒 we trust
比家欣G挑撥離間
等你 ,曉兒今晚會唔會返去言仔屋企一齊訓教
「 太夜喇我去你屋企度瞓啦」曉兒說
早兩日發現依度
慢慢睇追到Live
我只係想講一句
In 曉兒 we trust
言仔唔好射得咁快咁大力

好易飛機架 睇好位先射
主席我要點人數

曉兒
家欣
新讀者留名
樓主加油
有文未
定係樓主好似言仔咁成日唔覺醫就瞓著
住隔離咋
咁呀?咁囉
曉兒:「你今晚得一個人係屋企呀,你會唔會一個人怕嫁,不如我上去你到陪你呀?」
言仔:
Lm
一直追開無留到言

依家幫手推下

睇完勾起好多回憶
Push
原來波台狗嚟
踢完波攰得濟訓著左
又要換床單喇
「言仔,今日好多..多謝你。」曉兒害羞地說。

我們站在上水廣場裡面,就算途人們開始慢慢散去,曉兒和我仍未捨得回家,或許是這天實在太難忘,我們都不願意離去。

「呃,唔洗客氣,上次你地都有幫我慶祝。」

「我今日真係好開心架。」她誠懇地看著我。

「好耐都未試過過一個咁特別嘅生日...」

說實話,我希望時間可以永遠停留在此刻,不過理性總是蓋過感性。

「返去囉?」我問曉兒。

「原來而加差唔多一點。」

「好啦!都係時候要返屋企!」

全線東鐵為了方便人們離開,延長營運時間至凌晨五時,換著是平日,末班車早已駛走。

「Next Station Is Fanling。」

即使由上水到粉嶺只需兩分鐘左右,我們也彼此依靠著,閉上眼休息。

下車之後,我送曉兒回家,沿途我們靜靜地走著,並沒有說太多的話,可能是還沒有從剛剛哪一吻之中清醒過來,而且大家都很疲倦。

「你到喇。」

「嗯!」

我們對視了一會兒。

在片刻之後,曉兒先開口。

「咁...我返上去架喇。」曉兒看著我說。

「哦...好啦!」

「我真係返上去架喇!」曉兒像在等待我說些甚麼。

「喔......」我不知道該如何回答。

「都估到你個咁遲鈍嘅人係呢個反應。」

呃......其實我的確有話想說。

只是有口難言,不懂表達。

「拜拜喇!後日見啦!你自己小心啲呀。」

「知唔知。」她微笑著說。

我點點頭。

說罷曉兒便轉身進到大堂,我目送她進入升降機後,也回家了。

我攤在床上,徹夜未眠,一直在思考著剛才的畫面。

「我真係返上去架喇!」

「我係咪漏左啲野未做。」
有沖涼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞