達哥宣布即日起無限期直播休止!

1001 回覆
652 Like 108 Dislike
啲人剩係識負皮,唔敢回應
香港人逼走本土YouTuber
其實由頭到尾達哥「錯」嘅係無表態無題起
但佢究竟支唔支持關你地咩事?
佢支持定唔支持影響唔到你69出唔出黎遊行
點解一定要逼人表態?
你身邊所有人都要向你表態?你屋企人又有無表態?
當你連身邊嘅人嘅諗法都未清楚
點解要逼一個唔識你嘅人向你交代?

又或者咁講
作為香港人 你地有無盡力向你識嘅人表態?
你地批鬥佢唔出聲 influencer唔去influence佢嘅支持者
咁你地作為你圈子裏面嘅一份子
又係咪有盡香港人責任公開係social media發表意見?

從來決定遊唔遊行都係自己一個人嘅事
唔係靠逼出黎/朋友同屋企人勸/youtuber講
64事件每個人都了解
69遊行每個人都知
佢唔係唯一一個渠道俾佢嘅聽眾認識民主
更何況每一個人都有自己嘅見解
可能有啲人比較激進 有啲人意見比較獨特
甚至有啲人知道自己諗緊咩 但係唔識向人表達
作為一個公眾人物
我諗佢都要顧慮吓究竟聽眾準備好聽佢嘅見解未
同佢準備好講未

我地唔係佢 其實無人會知道佢諗咩 係因為咩原因先唔表態
但唔表態=要批鬥?
都未一齊成功對到外 就急住對內
乜香港人咁容易俾人分化㗎咩?

預左有人又帶頭鬧盲撐 奶人鞋底
淨係要人幫你地反達狗 一見到有人支持就鬧
同硬推有咩分別?

6月9號希望你地真係會出去支持
係呢度互嘈完槍頭都要對外
69先係重點
8964個陣班達衛兵都未出世啦
屌 你中學畢業未
你其實知唔知啲人講緊乜
依家係屌佢由成日提政治變到完全無視
唔係MA得返3千人?
以前睇開個時起碼都6千UP
最勁過萬
佢地根本駁唔到,淨係識屈鳩你連衛兵
達哥其實可以中立咁講下哩單新聞,陳述正反兩方既觀點咪得
其實佢以為都成日咁做架啦,最叻話戴頭盔,而家肉酸到唔提,由你班觀眾互屌
醒唔起达哥台主要觀眾係00後新移民添
佢上viu個點相節目應驗咗
第一次覺得你講野有文有路
屌你老母臭化閪
還我達哥!
話咩
交你老母臭西代咩?
當年8964 民主歌聲獻中華
唔撚知名單有乜人自撚己上去維基睇
今時今日有邊個無奶共阿?
拿 我就無話你隻達哥有奶共阿
但你變左質咪要比人屌囉
馬丁·路德·金: “最大的悲劇,不僅壞人的囂張跋扈,而是好人的過度沉默。”
之後班傻鳩咪話EASON都冇表態, 下個係咪反佢
达哥唔想講咪出聲囉, 而家直頭扮睇唔到當你地狗咁撚
上咗位,理撚得你班傻仔啦,支持達子
批鬥到收咗皮
連衛兵呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞