覺唔覺過左廿歲仲要問屋企人拎零用嘅後生仔真係好肉酸

446 回覆
224 Like 296 Dislike
由細到大都冇零用錢 路過 中學已經番工搵零用 咩仲有人20歲問老豆老母拎錢架咩
真係多得樓主洗腦
所以香港人奴性咪咁重
如果屋企唔等錢開飯 洗咩返緊學去做pt
暑假 sem break 先返工 省省地都已經夠用
未出社會都已經開口埋口返工
真係唔個樓主遲下幾十年點捱

關咩事,依家番下工先仲快適應到將來既ft啊,定係你條垃圾唸住第日ft頂唔順就番屋企攞錢啊
95仲特登開po搵野嘈
唔荒成熟得去邊
中學係會有鋪癮拗無謂野
我覺得係好重要 因為係練到口才 思維,都係成長既自然反應
但22歲人仲嘈呢d無謂野 完全冇意思
為左拎優越感就真係on9 d
我22歲同大學同學講緊文學哲學啦
仲講咩拎唔拎屋企人錢 又咩22歲好威咁
事實係香港大把中產 返過下暑期工當體驗過就算 唔會返足四年 出國見識 學到仲多
再講返都返intern la 屌sales part time😂
識投胎有本事做敗家仔點解要咁早出黎做pt
唔好話唔做pt,屋企有錢就算成世唔返工我都覺得正常不過

當正常人返學時期要返pt搵錢去娛樂,敗家仔講句說話已經可以玩得豪過你

當正常人返工時期要儲錢買間豆腐潤咁細既屋去成家立室,敗家仔20歲已經手持daddy,mommy送既幾千萬物業

既然所有野都唾手可得,點解仲要學你d平凡人咁做pt,搵得個一千幾百,拎所謂既經驗,如果真係有個有錢仔咁諗,所而我會笑佢on9多d囉

利申,入左u都問屋企拎錢,屋企好樂意比,一個願打一個願捱,關你撚事咩樓主

虧你好意思咁大聲講出黎
連登仔口上就屌鳩其他人廢青
依家就覺得有錢敗家唔返工 零貢獻係真理
真係睇唔透
一個月拎老豆1200蚊 有返pt 等比樓主屌

每個月拎屋企人萬幾蚊 有返pt
由細到大都冇零用錢 路過 中學已經番工搵零用 咩仲有人20歲問老豆老母拎錢架咩

屌 你睇下樓上
真係多得樓主洗腦
所以香港人奴性咪咁重

關咩事,依家番下工先仲快適應到將來既ft啊,定係你條垃圾唸住第日ft頂唔順就番屋企攞錢啊

咪就係你呢啲諗法累事囉 讀小學個時洗唔洗做下啲中學野適應下先啊 咁幼稚園又洗唔洗做下啲小學野先啊
正皮 留得負皮九成九就個類人
廿鳩幾歲有手有腳唔識搵Part Time做 ?

當正常人返學時期要返pt搵錢去娛樂,敗家仔講句說話已經可以玩得豪過你

當正常人返工時期要儲錢買間豆腐潤咁細既屋去成家立室,敗家仔20歲已經手持daddy,mommy送既幾千萬物業

既然所有野都唾手可得,點解仲要學你d平凡人咁做pt,搵得個一千幾百,拎所謂既經驗,如果真係有個有錢仔咁諗,所而我會笑佢on9多d囉

利申,入左u都問屋企拎錢,屋企好樂意比,一個願打一個願捱,關你撚事咩樓主

虧你好意思咁大聲講出黎
真係睇唔透

你係咪當左【連登仔】
真係多得樓主洗腦
所以香港人奴性咪咁重

咪就係你呢啲諗法累事囉 讀小學個時洗唔洗做下啲中學野適應下先啊 咁幼稚園又洗唔洗做下啲小學野先啊

即係呢 有能力返工呢 辛苦呢就由佢 冇能力另計啦 唔好再屌啦
最好呢 咩都享受 舒舒服服過世
咩都食老豆老母就OK了
諗得出呢個問題 多數條友都係葡萄緊人地唔洗做

又有錢用

岩唔岩呀?

虧你好意思咁大聲講出黎
真係睇唔透

你係咪當左【連登仔】

你係咪當左【連登仔】係一個人黎,我無屌過人有錢唔返工就係敗家wo

一命二運三風水,四積陰德五讀書
有好命仲走去捱就真係
真係多得樓主洗腦
所以香港人奴性咪咁重

樓主咁廢 驚第日出到黎適應唔到咁慘
樓主除左有返pt唔問屋企人拎錢之外係咪冇其他野叻
咁都可以拎黎打飛機
真係多得樓主洗腦
所以香港人奴性咪咁重

即係呢 有能力返工呢 辛苦呢就由佢 冇能力另計啦 唔好再屌啦
咩都食老豆老母就OK了

樓主識諗恭喜晒

又有錢用

岩唔岩呀?

唉屌 幾間樓 一間有我名 有架車 養緊一隻貓一隻狗 係澳洲搵緊兩萬蚊呀 得未呀
真係多得樓主洗腦
所以香港人奴性咪咁重

咩都食老豆老母就OK了

偷換概念

虧你好意思咁大聲講出黎
真係睇唔透

你係咪當左【連登仔】

你係咪當左【連登仔】係一個人黎,我無屌過人有錢唔返工就係敗家wo

一命二運三風水,四積陰德五讀書
有好命仲走去捱就真係

有好命就走去捱就真係on9啦
真係多得樓主洗腦
所以香港人奴性咪咁重

你知唔知自己講緊咩啊,開口埋口講奴性,做野就奴性啊,讀書同做野都溝得埋一齊講?平時得閒唔番工有幾多人講讀書啊,咪又係飲飲食食9fingfing,就係你依d諗法先累事啊,培養埋成堆廢青港女

又有錢用

岩唔岩呀?

唉屌 幾間樓 一間有我名 有架車 養緊一隻貓一隻狗 係澳洲搵緊兩萬蚊呀 得未呀

圖呢
讀u 有返工
每個月老母都有比錢我
咁我咪將佢比嘅儲起佢
咁樣有無問題?
佢地有足夠嘅錢洗 有錢去玩 去打牌 同學聚會

又有錢用

岩唔岩呀?

嘩好多喎

收埋啦傻佬 你唔係覺得好多錢呀嘛

乖啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞