覺唔覺過左廿歲仲要問屋企人拎零用嘅後生仔真係好肉酸

446 回覆
224 Like 296 Dislike
呢句真,唔撚識返工咩屌你老母
OP係咪睇唔順眼老豆老母錫細佬細妹多過錫自己
我妹
廿歲人番part time仲要問老豆老母攞錢
一個月拎老豆1200蚊 有返pt 等比樓主屌

我成屋最細 全家最錫我
比錢去旅行就真係戇鳩鳩
但如果真係無時間返工既就無計
仲有屋企人比錢去旅行個d
無錢就咪去旅行啦

冇撚錯
啲死港女仲要成日諗去邊撚到旅行
老豆老母比錢 但老豆老母冇份去

我成屋最細 全家最錫我

姐係你阿哥哥姐唔肯搵工返啦
呢句真,唔撚識返工咩屌你老母

讀完書出到黎乜撚都唔識
幾年前讀 u, 真係得讀u 果班會打工
asso hd 果啲日日話讀書唔做野食屋企

加上全民教育 去到大專學店既人好多
好多讀唔到u 既人又會睇住讀u 既人份人工黎呻自己低人工 唔願做見到都覺得煩

我成屋最細 全家最錫我

屌 咪撚再用呢啲垃圾point質疑我啦 唔係呀

算你啦 一個月千二就
成廿歲人有手有腳仲柒下柒下問老豆老母拎錢洗 屌你你問下自己仲有冇尊嚴啦
唔係話叫你要即刻出黎返工賺錢自己交學費 老豆老母幫你交學費係ok
但係零用都仲要老豆老母比你 你大個仔未呀柒頭皮
成年人都仲要問人拎錢 仲衰撚過乞衣 乞衣都話要求人
你地廢渣求都唔洗求就有錢洗
有冇諗過廿歲人好唔好意思仲問老豆老母拎錢呀?
上左大學都應該至小一星期返兩三日part time 賺下零用啦冇出色
真係好撚憎明明有能力都仲要靠人嘅廢柴 冇撚柒用

即係人地屋企有錢可以唔洗返工買到自己要用既野 而你要返工先得 你睇唔起人?

我成屋最細 全家最錫我

屌 咪撚再用呢啲垃圾point質疑我啦 唔係呀

唔係你點會咁大怨氣
人地屋企嘅話又唔會影響你
得閒溫多陣書仲好啦

讀啲威到仆街嘅學位咪有資格咁講
同意
我一考完公開試就自己去做pt 賺平時洗費 去旅行之餘 仲要過時過節比啲屋企
我妹
廿歲人番part time仲要問老豆老母攞錢

睇下拎幾多囉
比錢去旅行就真係戇鳩鳩
但如果真係無時間返工既就無計

That's what I mean

算你啦 一個月千二就

從來唔問兩老拎錢, 但就係唔想返工做奴隸, 點睇
一個二個根本就唔想去搵工
本身老豆老母寵壞曬啦
好撚忙啊今日
幾年前讀 u, 真係得讀u 果班會打工
asso hd 果啲日日話讀書唔做野食屋企

加上全民教育 去到大專學店既人好多
好多讀唔到u 既人又會睇住讀u 既人份人工黎呻自己低人工 唔願做見到都覺得煩

真係唔怪得比人屌90後垃圾
影撚衰晒
讀得書少真喺大撚曬
你試吓幾個月趕論文趕考試趕project追gpa 3.x先講,仲話要點樣返pt搵零用
仲未計有啲屋企細佬細等阿哥煮飯,爆水喉要搵人整,返pt唔聲唔聲又ot,真喺你諗到咁理想 正on9

你用緊嘅iphone相機電腦都喺讀書人諗出來㗎咋,話出來打工幾多錢有撚用,貴喺貴在個腦,無論sales定工人,一樣被電腦機械淘汰就冇撚用啦,得對手得把口

基本上只要全面電子化你哋班咁大口氣嘅人有90%都會變廢人
屋企人搵得多錢 敗家又有咩所謂?
而加有幾多FG出黎可以一野搵到40-60K 1個月
咪撚過份孝子上身啦 讀DEGREE HD ASSO 9點到6點堂 仲要返工呀? 多謝哂WO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞