覺唔覺過左廿歲仲要問屋企人拎零用嘅後生仔真係好肉酸

446 回覆
224 Like 296 Dislike
如果屋企人主動俾我又點睇? 時多時少 多嘅有萬幾少嘅有幾百 暫時無業等緊政府工通知 會唔會俾樓主屌埋一份

有手有腳 點解唔出去搵part time企返十幾粒鐘先
垃圾 冇見識 冇骨氣 社會敗類
睇吓你張學生證係寫full time定part time student
Full time student全職讀書乃是正常
父母生個細路出黎都有責任係佢真係做野之野供養佢 唔係比錢你去pt degree pt job然後書又讀到工又返唔好

當然兼顧到成績又返到pt搵到自己食我覺得係bonus黎

仲有一樣 除左返唔返pt賺錢之外 返pt都唔好影響到做grp proj 成撚日有啲木咀話要返工唔得閒傾遲啲傾 屌你啦你係full time student黎 part time工只係次要

另外你話真係要工作經驗都唔見得一定要靠pt 其實summer intern仲有用 我相信你真係咁想有相關經驗既話你一定會爭到個intern位返黎
如果屋企人主動俾我又點睇? 時多時少 多嘅有萬幾少嘅有幾百 暫時無業等緊政府工通知 會唔會俾樓主屌埋一份

你得罪咗樓主啦 唔准你等住咁拎屋企人錢!唯一解咒方法就係即刻打份自己無興趣做既低人工牛工,樓主就會覺得你唔嘥時間架啦,奴役先可以帶來自由
老豆老母比零用錢我,叫我唔洗諗返part time,專心讀書就係報答佢地最好既方法
未過廿歲 已經比返家用屋企人
我都好想做廢青 都好想有人養
但環境唔許可
睇吓你張學生證係寫full time定part time student
父母生個細路出黎都有責任係佢真係做野之野供養佢 唔係比錢你去pt degree pt job然後書又讀到工又返唔好

仲有一樣 除左返唔返pt賺錢之外 返pt都唔好影響到做grp proj 成撚日有啲木咀話要返工唔得閒傾遲啲傾 屌你啦你係full time student黎 part time工只係次要

另外你話真係要工作經驗都唔見得一定要靠pt 其實summer intern仲有用 我相信你真係咁想有相關經驗既話你一定會爭到個intern位返黎

proj mate 同我講返or 而free ride 真係屌到佢上天花板
我十七歲出來做m記
十八歲番酒店炒散
19AL 炒左讀HD
搵自己學費 一放學就番
爛grade 升top up 見人地就上ugc

而家好後悔點解唔努力啲全職讀書會考拎十A拔尖

人地話20歲後 你19歲返工返到炒al關乜事中學時期我都唔同意去打工搵錢,但大學個陣多咁時間同假期 打份pt根本唔難
咁人哋屋企有閒錢 又主動畀
邊恨得咁多 唔好憎人富貴厭人貧啦
怪就怪自己條命無生得人哋咁好
上面個d唔好成日懶讀書啦,有幾多人真係讀書啊,自己心裏有數啦,有時間有錢出去玩既就大把,仲話ft student,你係咪拎個鐘count住讀足8個鐘書啊咁,係既咁你先好話ft student啦

proj mate 同我講返pt而free ride 真係屌到佢上天花板

利申,入左u都問屋企拎錢,屋企好樂意比,一個願打一個願捱,關你撚事咩樓主

世界大戰一觸即發

樓主覺得你肉酸又關你撚事,你冇得控制人地點睇你

proj mate 同我講返or 而free ride 真係屌到佢上天花板

一句鏟埋去啦屌 你fulltime student黎架可?
其實大學生返工係嚟打發下時間
俾心機溫書谷爆gpa拎scholarship仲好
屋企窮又可以拎下啲資助
百幾個mk廢青偷偷留下負評
上面個d唔好成日懶讀書啦,有幾多人真係讀書啊,自己心裏有數啦,有時間有錢出去玩既就大把,仲話ft student,你係咪拎個鐘count住讀足8個鐘書啊咁,係既咁你先好話ft student啦

fulltime student係事實 你可以屌佢唔讀書 而唔係屌佢唔做parttime囉
讀得書少logic係差d
供書教學、番學交通費、番學飯錢、水電媒,我都覺得仲可以由屋企人俾,但如果連自己出街玩、食飯買衫睇戲去旅行都要屈屋企人錢就離晒譜,呢d全部屬於個人消遣,唔屬於家長養仔女既責任之一
……做pt啲經驗有乜用
用左人生最寶貴嘅光陰去幫人打工,搵得雞碎咁多……
我唔係鼓勵去問老豆老母拎錢,我覺得就算老豆老母唔比錢,我都會推介去借學校錢洗去下旅行見下世面,出黎做野先還,總之點都好過用哂啲時間去返工,呢段時間係人生中最自由,仲要去返工真係好可惜

利申: 之前出過黎做野一年讀返書真係覺得浪費左一年光陰

就係番緊長工 屋企人叫我辭左份工專心去面試 全力支持我 咁又點計 唔係我唔想番工喎 清

巴打你講中左
讀u做project總有d人懶係孝順勤力活在當下咁返埋d19 part time
傾親野都話返工唔得閒好似返工就可以理直氣壯free ride咁
寫互評成班0撚哂佢都唔知咩事
屋企有錢比得起關你撚事咩

就係番緊長工 屋企人叫我辭左份工專心去面試 全力支持我 咁又點計 唔係我唔想番工喎 清

總之你唔岩啦 屌你老母死廢青 我代樓主討伐你

fulltime student係事實 你可以屌佢唔讀書 而唔係屌佢唔做parttime囉
讀得書少logic係差d

上面咁有人講左囉,依家話緊唔讀書又唔做野個d啊,有d人唔讀書已經係事實啦,再屌佢淨係識攞錢啊

你考dse未啊,因住reading拎u啊,我就讀緊u既
今世都冇諗過返工。。

利申 28

讀master?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞