覺唔覺過左廿歲仲要問屋企人拎零用嘅後生仔真係好肉酸

446 回覆
224 Like 296 Dislike
小學中學留下班都過咗廿歲la
唔問老豆老母攞錢都要拎黎打飛機
知你窮撚又得番呢樣野可以曬命
真慘
小學中學留下班都過咗廿歲la

留班就收聲啦
問屋企拎首期計唔計?
其實係咪你窮?
屋企個95垃圾阿哥留級留咗3年
今年先同我一齊考dse
到依家仲係每日打十鳩幾個鐘機
每次見到佢我都係用個睇唔起佢嘅眼神想像佢將來可以有幾垃圾
温完書見到佢我就同自己講 一定唔可以變成佢咁撚垃圾
温書都勤力啲
屌 上面班廢青咩屋企有錢唔洗返工果啲
我真係笑出聲
睇撚完topic成隻癲狗咁衝入黎吠:做咩呀 有錢反而比你睇唔起呀?
我唔係睇唔起你有錢
我係睇唔起你廢 冇才能 冇經驗呀垃圾

係咪大個出到黎溝女果陣 條女問你返咩工
:我冇返工架 屋企養我
係呀 你可能話依家啲女有車有樓就比個閪你屌架啦
其實你呢啲人真係好撚可憐 你真係覺得啲女會跟你一世 你成世人幾有錢都好 冇經驗 冇見識就係失敗
成個人物質到咁 冇撚家教 唔好話你 你老豆老母都有責任 教到啲仔女成舊屎咁樣 正宗腦荀都未生埋
唔問老豆老母攞錢都要拎黎打飛機
知你窮撚又得番呢樣野可以曬命
真慘

你都戇鳩,你係有錢仔,返pt/做小生意/去uncle公司幫手搵三幾千,屋企再俾三十萬你我都覺得係正常,起碼你肯去體驗錢係點搵返黎,唔係做廢閪離地撚。
其實我都想試下咩都唔洗做就有得瘋狂敗家嘅日子
係咪應該會好開心呢
利申自從考完dse休息左5日就有keep住翻工翻到而家
淨係靠年齡去決定拎唔拎零用錢
其他因素唔使考慮?讀書定做緊野?讀咩科?
屋企有冇錢?屋企人想唔想你番partime?
我自己屋企就有細路妹要睇住,唔請工人就要由我照顧,畢業出黎做野都講左會比2/3人工屋企,屋企人都可以比到錢我用,我覺得冇問題
完全know that feel bro
小弟返工啲時間密到好似返學咁,眼見仲有一大堆cv, portfolio功課要做,無奈家庭問題真係手停口停,班同學就日撚日都話,如果我可以好似你咁有動力就好啦,我都想做好啲呀 不過諗落我都想好努力咁做功課温書,無奈我唔得,又時候又係幾羨慕佢地有得hea,hea得起,有老豆老母照,我想訓多兩個鐘都無
我真係笑出聲
睇撚完topic成隻癲狗咁衝入黎吠:做咩呀 有錢反而比你睇唔起呀?
我唔係睇唔起你有錢

其實你呢啲人真係好撚可憐 你真係覺得啲女會跟你一世 你成世人幾有錢都好 冇經驗 冇見識就係失敗
成個人物質到咁 冇撚家教 唔好話你 你老豆老母都有責任 教到啲仔女成舊屎咁樣 正宗腦荀都未生埋

雖然話係咁話
事實上D女寧願跟個有錢廢物都唔願跟個無錢既人
其實係咪你窮?

你不如冇point就收嗲啦
你呢啲唔識反思嘅垃圾 社會真係好需要你去做基層

我係咪真係要講自己屋企有咩資產班廢物先唔會再話我窮撚發窮寒
我之前有個女同學屋企個個月過8000蚊去佢戶口,而個女同學無番parttime,淨係係屋企玩app識男仔﹑番教會﹑煲劇同出街睇戲食飯,咁多時間同閒錢一樣興趣都唔去學下
淨係靠年齡去決定拎唔拎零用錢
其他因素唔使考慮?讀書定做緊野?讀咩科?
屋企有冇錢?屋企人想唔想你番partime?
我自己屋企就有細路妹要睇住,唔請工人就要由我照顧,畢業出黎做野都講左會比2/3人工屋企,屋企人都可以比到錢我用,我覺得冇問題

咁點解你唔出去搵四千請個工人睇細佬妹?定係你覺得係屋企睇細路既經驗好過出去闖既經驗?
畀樓主講中哂 我係你口中講既垃圾
我重申一次 我係屌緊啲有時間唔返工 寧願鳩hea嘅果啲廢青 冇時間有其他野做嘅就自己判斷 睇下我上面講緊啲乜 唔好睇撚完topic就柒唔切衝入黎屌鳩我
我真係笑出聲
我唔係睇唔起你有錢

雖然話係咁話

agger
大把女嫁大陸佬
就同棍波一樣根本得少部份人先啱用,仲死拗喺男人浪漫
畀樓主講中哂 我係你口中講既垃圾

生性啦阿女
唔好要老豆老母擔心你啦
我真係笑出聲
我唔係睇唔起你有錢

雖然話係咁話

agger
大把女嫁大陸佬
就同棍波一樣根本得少部份人先啱用,仲死拗喺男人浪漫

屌 咁你咪一世唔好返工囉屌
講到返工好似會攞你命咁撚樣
讀得書少真喺大撚曬
你試吓幾個月趕論文趕考試趕project追gpa 3.x先講,仲話要點樣返pt搵零用
仲未計有啲屋企細佬細等阿哥煮飯,爆水喉要搵人整,返pt唔聲唔聲又ot,真喺你諗到咁理想 正on9

你用緊嘅iphone相機電腦都喺讀書人諗出來㗎咋,話出來打工幾多錢有撚用,貴喺貴在個腦,無論sales定工人,一樣被電腦機械淘汰就冇撚用啦,得對手得把口

基本上只要全面電子化你哋班咁大口氣嘅人有90%都會變廢人

gpa 過3.3 一星期返3日pt到 一個月3千蚊 點睇
btw依家講緊讀書人大撚晒???唔係好明你講咩
定樓主講中你??

我返pt月入$2000每餐食杯面,最開心加包奶唔過$15一餐

但屋企做生意有幾間鋪我有層樓你點睇

好威呀
樓主講緊問屋企拎錢 自己因一啲借日唔做pt既人
你講個腦係有咩關係 讀書人都唔等於有腦啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞