覺唔覺過左廿歲仲要問屋企人拎零用嘅後生仔真係好肉酸

446 回覆
224 Like 296 Dislike
諗得出呢個問題 多數條友都係葡萄緊人地唔洗做

又有錢用

岩唔岩呀?

唉屌 幾間樓 一間有我名 有架車 養緊一隻貓一隻狗 係澳洲搵緊兩萬蚊呀 得未呀

圖呢

我冇乜需要去證明自己 你咪當我打緊飛機
屋企人肯比有咩問題
我自己都有做part time
一個月搵3000搵自己洗有凸
但屋企人都會主動比錢我
諗得出呢個問題 多數條友都係葡萄緊人地唔洗做

又有錢用

岩唔岩呀?

唉屌 幾間樓 一間有我名 有架車 養緊一隻貓一隻狗 係澳洲搵緊兩萬蚊呀 得未呀

圖呢

我冇乜需要去證明自己 你咪當我打緊飛機

咁人地老豆老母錫佢又真係唔恨得咁多
讀u 有返工
每個月老母都有比錢我
咁我咪將佢比嘅儲起佢
咁樣有無問題?
佢地有足夠嘅錢洗 有錢去玩 去打牌 同學聚會

冇問題
2日off
六日加一日day off黎返工
六日 上就一份 下就一份
一個星期1000
一個月都4500到
仲有時間拍拖打機 打飛機
自己比錢去旅行
得閒睇下股市
執得100-200就走
可以比返屋企人洗
利申:冇父
讀完書出到黎都仲係零工作經驗
啲假期真係全部拎撚晒黎打飛機

我唔係窮 但係仲問老母拎錢洗真係唔撚好意思
我中學畢業都已經有三份工作嘅經驗
我唔係話有幾撚叻 但學識呢樣野唔係得讀書就讀到返黎

D時間用黎讀書去咗做嘢仲以為好巴閉
搵兩個臭錢以為自己好巴閉

屌你都廢撚事
你不如刪AC咪撚影衰呢到啦

你唔覺得自己巴閉就唔會開post 啦
講乜撚心態問題
最有問題咪就係你自己個心態囉

同人做廉價勞工搵幾蚊雞都咁撚大聲

利申,打過pt

到依家都講唔出我理據有咩問題
我心態叫人有D骨氣唔好淨係識問老豆老母拎錢都叫有問題
屌你 呢位user真係高質

你心態唔問老豆老母拎無問題呀
睇唔起人就有問題呀
搵雞水咁多就大條道理出嚟屌人
唔講以為你pt 做超人拯救世界咁撚高尚
樓主好型 打工皇帝

酸人有父幹

我冇
Pt每月四千
間唔中都要拎番一千幾百

無啦啦拎錢仲尷尬
我覺得問屋企人拎家用
就好似屋企人俾唔夠咁
自己瘀,屋企人又瘀
之前有個同學好迷單車,成日講佢買啲單車幾貴幾貴。佢有返Pt,不過佢又唔係有塊閪,但又學人做垃圾企街promoter,幾十蚊個鐘,一個星期人工都唔知會唔會有500蚊,啲貴單車全部都係佢出豉油,佢老豆出雞咁先買到,又點睇?
返學都冇晒時間啦
有兩日成十點先放學,仲可以返咩工
鬼唔知靠屋企俾錢過活唔好咩,但係都要睇自己能力架

屌你老母,講到好似個個問屋企攞錢嘅人都係仆街,大把人返學辛苦過返full-time啊

利申:year 1一個月搵4000唔使屋企人幫手,year 2開始cut淨兩份私補得1000左右
樓主 你想屌人心態而唔係行為嘅話就強調返自己立場啦 我齋睇都覺你係純粹屌緊拎零用嘅行為

利申 拎緊零用 應洗先洗

利申,入左u都問屋企拎錢,屋企好樂意比,一個願打一個願捱,關你撚事咩樓主

世界大戰一觸即發
讀完書出到黎都仲係零工作經驗
啲假期真係全部拎撚晒黎打飛機

我唔係窮 但係仲問老母拎錢洗真係唔撚好意思
我中學畢業都已經有三份工作嘅經驗
我唔係話有幾撚叻 但學識呢樣野唔係得讀書就讀到返黎

D時間用黎讀書去咗做嘢仲以為好巴閉

冇用架
出到來見工冇果行經驗都係冇用
有果行經驗又會要你有類似職位既經驗

咁你讀書明知個行係咁都唔跟學校或者靠關係搵intern係條友on9姐
當然啦 你話你畢業aim sales要你有sales既經驗你咪去做囉
講真窮既話呢個諗法係正確
有錢既話就
100個人可以有100種生活,樓主其實憑乜撚野去迫人跟你個套黎行?你自己覺得搵到錢就好巴閉好獨立自主咁你咪繼續咁做囉,其他人屋企負擔到而佢地又覺得無必要搵錢住,又有乜野問題呢?
如果屋企人主動俾我又點睇? 時多時少 多嘅有萬幾少嘅有幾百 暫時無業等緊政府工通知 會唔會俾樓主屌埋一份
讀書又走去做parttime簡直係本末倒置
真係比心機讀既話根本唔會有時間做parttime
填form職業都填學生啦 fulltime正職都搞唔掂講乜野pattime
學生parttime咪最多做到賣衫waiter補習officeboy 難聽講句第日cv都唔會寫落去
屋企又唔係等果一千幾百開飯 咁後生仲讀緊書就走去拎自己d時間黎換錢 當讀緊大學20歲左右 你真係覺得20歲人既光陰值得令去換$60個鐘
如果你覺得值得咁你都幾可憐 20歲人時間多到無野好做要去換錢浪費自己時間

利申 小弟不才兼顧唔到學業同返parttime 每年都係拎10萬scholar咁大把
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞