仁王 集中討論區(2)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
打完海坊主 boss 後小感
暫時玩落沿路雜兵唔難打 係 boss 難打
雜兵要小心打 因為佢地攻高
boss 戰反而鼓吹快攻
好多 boss 比你打哂下面行氣好出好大破綻
第一個 boss xx鬼 唔算難打
打完 phase 1, phase 2 反而易打左
第二個 boss 飛緣魔
最難對付有兩招 一招麻痺波 一招用翼轉轉轉
麻痺波帶兩個防麻痺飾品可破之
係翼轉轉轉難搞 呢招起手快 好快打三四hit
但只要打到佢冇哂行氣就會冇左對翼(會生返架喇)
所以唔好驚而太縮
第三個 boss 雷狗同道理
佢攻擊套路唔多 最麻煩係向前兩爪
雷招唔難避 其他招就擋就ok
keep 住係左右兩邊攻 快手打哂d氣佢會比你任打
第四個 boss 海坊主
記得點哂個火打 點左火可以去火到上火
上左火打佢錯好多
其實可以直接衝兩邊打佢 小心唔好跳海就好
phase 2 佢會跳返入中間 佢會大力左好多
但小心 d 唔貪刀就得
忍道中要成10點先接到
有無中傳既技能係打刀會用得著
忍道中要成10點先接到
有無中傳既技能係打刀會用得著

陰陽都要10 好少用陰陽
想問下想學陰陽同忍技係咪一定要精華升/食頭髮
狂用佢d 道具係咪唔會加到
打完海坊主 boss 後小感
暫時玩落沿路雜兵唔難打 係 boss 難打
雜兵要小心打 因為佢地攻高
boss 戰反而鼓吹快攻
好多 boss 比你打哂下面行氣好出好大破綻
第一個 boss xx鬼 唔算難打
打完 phase 1, phase 2 反而易打左
第二個 boss 飛緣魔
最難對付有兩招 一招麻痺波 一招用翼轉轉轉
麻痺波帶兩個防麻痺飾品可破之
係翼轉轉轉難搞 呢招起手快 好快打三四hit
但只要打到佢冇哂行氣就會冇左對翼(會生返架喇)
所以唔好驚而太縮
第三個 boss 雷狗同道理
佢攻擊套路唔多 最麻煩係向前兩爪
雷招唔難避 其他招就擋就ok
keep 住係左右兩邊攻 快手打哂d氣佢會比你任打
第四個 boss 海坊主
記得點哂個火打 點左火可以去火到上火
上左火打佢錯好多
其實可以直接衝兩邊打佢 小心唔好跳海就好
phase 2 佢會跳返入中間 佢會大力左好多
但小心 d 唔貪刀就得

講咁多做咩 用火男面具啦
打左陣血塚果然已經刷齊裝

但有個疑問 渣雙刀呢d攻速快又用氣少既對手點打

個ai擺下段我要等好耐先有破綻破佢氣

我會不綁擋,等佢冇氣再打

利申雙刀,打血塚零難道,不過攻低好難打boss

我會不擋,等佢冇氣再打

利申雙刀,打血塚零難道,不過攻低好難打boss
啲力既屬性點有?
啲力既屬性點有?

第一章大boss唔識打 開兩次大技扣得個少少
大家玩緊咩武? 求救見人打boss扣好多

冇野啦 自己太貪刀 過左啦

冇野啦 自己太貪刀 過左啦

犀利
想問下想學陰陽同忍技係咪一定要精華升/食頭髮
狂用佢d 道具係咪唔會加到

其實game 入面果d 應該係打刀
太刀係長好多 monster hunter 果種
唔同野泥
支線隻立花點打
勁撚過主線個隻好多
居合斬好快
死左係唔係會無哂點數升野?
仆街 掛住打 咩點都未升
雖然仲係第一章

死一次可以去死果個位執返條屍
死第二次又無執返條屍就無得救
真心覺得小怪同地形難搞過隻王

俾火車屈位屈到喊 條蜈蜙反而兩下搞掂
雖然仲係第一章

咁就仆街了
點算好

搵下附近有無廟
雖然仲係第一章

咁就仆街了
點算好

唔緊要,我開頭都係咁

宜家玩到第三章35lv
其實game 入面果d 應該係打刀
太刀係長好多 monster hunter 果種
唔同野泥

你調轉左喇巴打
太刀係比較彎同長,適合斬擊
打刀係比較直同短,適合刺擊
唔可以用Mon hun的太刀黎做準則
打刀出現於太刀之後
太刀係設計畀騎兵用,騎馬斬擊比較實用
但戰國時代後期開始唔興打騎兵戰
於是就有打刀的出現畀徒步近身戰用
而打近身戰刺擊往往比斬擊有用

其實有個細節位仁王做得唔足
打刀收鞘係刀刃向上,太刀係向下
但game入面係咪都向下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞