仁王 集中討論區(2)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
點解你地話仁王易過ds
我ds2 3 bb白金晒 仲玩過一命/空裝/純弓/lv1果類challenge

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

因為鐵球佬真係難打過後期個堆boss
要易上手真係唔好玩鎖
刀有立花兩公婆兩把
雙刀打卒都有跌
鎖打咁耐都冇把靚數值

P.s. 打完大蜈蚣

我係打 血刃塚先有

把野 十幾lv 我而家都40了

btw 把野有追擊回血
點解你地話仁王易過ds
我ds2 3 bb白金晒 仲玩過一命/空裝/純弓/lv1果類challenge

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

鐵球佬我覺得好易捉喎…
其實殘心係咪要睇準時機禁先可以拔除到常世

因為我企係個常世範圍一出招就禁R1 要幾次先拔到

但有d一次就拔到

有分時間 , 你禁個下係D藍光佢地完全埋哂身 , 吸得少少氣同解唔到(半殘心)
要再等多少少時間先拔到

不過打BOSS 通常用到半殘心 , 因為系統有招技係你緊急迴避 計你用R1殘心
通常砍一野立即就走 , 好少有時間比你解常世....
我通常都跑開一堆常世個範圍 , 拉走隻boss 算

Ok 唔該哂各位巴打
蜘蛛女有無攻略
佢怕咩屬性
火打佢唔多痛

打佢保持一兩個身位,防佢噴蛛絲
你打佢春袋/人身先會有多啲傷害,打腳勁少傷
Phase 1 佢只會出兩招:噴絲同咬咬功,咬咬功固定兩下(好似係) 寧願中咬咬功都唔好中噴絲,你會行得好慢=多左機會俾boss出招。

成程你要做既野就係兜去佢背,打佢個春袋。打一兩刀佢會縮埋。呢個時候就唔好兜背打,因為佢會多左招360度轉。正面打。 佢都係得咬咬功同噴絲 ,噴完/咬完 補一兩刀。 不停重覆

Phase 2:多左衝刺同係咁噴網 ,但因為你有一兩個身位,一定反應得切,打法保持番上面咁打就得
本來我想講打西國無雙正式版好似易打過Demo版,但LV38打一個LV29任係勝之不武

但仁王易打過DS就肯定架喇,
武器易攞,精華易攞,就算total lost都可以打外傳儲番精華,又有99武

好難比較邊隻易打d, 仁王節奏快好多

一周目肯定仁王易好多
2周目轉難度就難講

不過加逢魔之刻任又有顧老玩家感受,
Team Ninga 呢次算係咁架喇,
我覺得無謂再同DS系列比較咁多

如果打主線加支線唔計逢魔,第一章已經過LV40,夠打有突
求解答

逢魔任每日都轉?

有冇刷錢心得
點解你地話仁王易過ds

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

鐵球佬我覺得好易捉喎…

呢類game摸熟左對方就好易打 鐵球佬我都死左差唔多十次先過啦 加油啦
點解你地話仁王易過ds

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

因為鐵球個戰鬥環境太窄
點解你地話仁王易過ds

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

因為跑得黎扣氣慢,如果你Lock 住個Boss左右玩,會好快知鐵球佬點打
點解你地話仁王易過ds

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

因為鐵球個戰鬥環境太窄

逢魔既鐵球佬

識背住你轉身射三分波
蜘蛛女有無攻略
佢怕咩屬性
火打佢唔多痛

打佢保持一兩個身位,防佢噴蛛絲
你打佢春袋/人身先會有多啲傷害,打腳勁少傷
Phase 1 佢只會出兩招:噴絲同咬咬功,咬咬功固定兩下(好似係) 寧願中咬咬功都唔好中噴絲,你會行得好慢=多左機會俾boss出招。

成程你要做既野就係兜去佢背,打佢個春袋(打佢春袋會硬直,唔洗驚佢反擊)。打一兩刀佢會縮埋。呢個時候就唔好兜背打,因為佢會多左招360度轉。正面打。 佢都係得咬咬功同噴絲 ,噴完/咬完 補一兩刀。打到咁上下佢又開番個春袋俾你打。 不停重覆

Phase 2:多左衝刺同係咁噴網 ,但因為你有一兩個身位,一定反應得切,打法保持番上面咁打就得
點解你地話仁王易過ds

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

因為跑得黎扣氣慢,如果你Lock 住個Boss左右跑,會好快知鐵球佬點打
點解你地話仁王易過ds

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

鐵球佬我覺得好易捉喎…

呢類game摸熟左對方就好易打 鐵球佬我都死左差唔多十次先過啦 加油啦

鐵球唔貪刀就掂,我好似2 take過
蝙蝠女我死十幾次先得,又驚唔夠回復藥刷左好耐
btw大家揀咩勢力做仕官

幾時有得揀 揀左任務線會唔同?

打完蜘蛛開左茶舍

謝謝

德川,因為有根性
點解你地話仁王易過ds

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

因為跑得黎扣氣慢,如果你Lock 住個Boss左右玩,會好快知鐵球佬點打

其實最難避係 360 同埋有招 三個身位照抓起黎咬既技
點解你地話仁王易過ds

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

因為鐵球個戰鬥環境太窄

佢轉轉轉 個鐵球最後停果下都有攻擊判定

第二節佢 係個地度典下典下可以combo你三下

掉鐵球平時輕輕鬆鬆 但又係個波落地會有幾下判定 近戰距離冇可能避到

DS boss難極都好少一招秒
最難係俾卒圍
第2關有個支線連續生幾次敵人圍攻果段都打到我死死下
點解你地話仁王易過ds

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

鐵球佬我覺得好易捉喎…

仁王迴避個timing同判定怪怪地
好似無敵時間短d
要就中個下先禁
換輕裝好似會長d

比立花招拔刀術一招秒左好多次ge睇法
點解你地話仁王易過ds

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

因為鐵球個戰鬥環境太窄

佢轉轉轉 個鐵球最後停果下都有攻擊判定

第二節佢 係個地度典下典下可以combo你三下

掉鐵球平時輕輕鬆鬆 但又係個波落地會有幾下判定 近戰距離冇可能避到

DS boss難極都好少一招秒

當時用鎖鏈過 距離太短係難搞
完全唔夠海坊主打
點左兩個火
但隻野多血到......
最難係俾卒圍
第2關有個支線連續生幾次敵人圍攻果段都打到我死死下

黃泉路?
點解你地話仁王易過ds

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

鐵球佬我覺得好易捉喎…

好似無敵時間短d
要就中個下先禁
換輕裝好似會長d

拔刀 我都係避佢
點解你地話仁王易過ds

但卡左兩粒幾鐘鐵球佬

鐵球佬我覺得好易捉喎…

好似無敵時間短d
要就中個下先禁
換輕裝好似會長d

我都覺 我後期唔夠真立花都係減到重量先打得贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞