沈陣營第二百二十三期 - 淡。可以,沽。奉陪,贏。妄想

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
778今日創新高,有D吸血鬼2號feel
逢低買入長揸我覺得唔使理佢短期負面嘢,對手得一個空客,但先前搞錯經營方針而家調整策略中

利申:冇入波音只係鳩估,不構成投資投機建議
希望有同船生還兼大賺經驗既師兄出任經理
轉身慢D都會蝕死
我唔太好呢隻,長實搞商場我麻麻,劏舖大絕提高租值,劏劏吓我驚冇得劏
長實商場= 垃圾 我話既
不過778有好多車位,D車位出租率有成93%,D鋪續租可以加租成1成,好吸血
4叔地產咩位入好呢,46蚊附近 ?
同埋個場垃圾有垃圾既好
市道好定差都有人租
反而太靚既場未必接受到市道差
778 拎住堆垃圾場都派左咁多年五厘息,算係咁
之前最低46.8好位,我急咗啲47.5入咗手加倉,以今日收市價仲係贏嘅

除淨後等43樓下,最好41-42,37蚊嘅話我考慮買夠10000股之後唔睇
月供好過我要搵位 有得拉均,我買唔中位有機會白做㗎
Intel唔好制喇,啱啱話AMD可以用新封裝,諗吓AMD未來係咪2倍股或更多(現價計)

PS5傳聞都轉AMD,可能真係反cup, HACK就唔怕買,40樓下唔輸得幾多,但有效果要等幾年
INTEL應該好快又追番AMD
本嚟我都咁諗,要等佢出10nm製程八核心先有機會,目前AMD有優勢驚食到佢server市場,不過如果夠平嘅話都係可以嘅,始終唔係蝕本公司
如果有大公司肯大規模用就係既
除非用好耐時間追, 唔係D公司可以等等INTEL出新先換既

好多年前AMD又係勁過INTEL一段時間, 好似師父十年磨一劍咁
泄左道氣要用番咁上下時間先追到

不過唔排除今次例外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞