沈陣營第二百二十三期 - 淡。可以,沽。奉陪,贏。妄想

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
傳特朗普與白宮經濟顧問就關稅出現意見分歧 (02:27)

on.cc東網專訊】外國傳媒報道,美國總統特朗普與白宮首席經濟顧問庫德洛就關稅問題出現意見分歧,並指庫德洛可能不會長期繼續擔任白宮首席經濟顧問。

由於庫德洛認為對華商品加徵關稅對美國人造成傷害,惟這個看法令特朗普感到不滿。據報,特朗普對庫德洛說,不用擔心關稅對美國企業帶來的影響。
巴爾金:聯儲局加息壓力不大 (02:03)

on.cc東網專訊】外媒報道,美國里士滿聯儲銀行行長巴爾金(Thomas Barkin)表示,考慮到目前經濟周期,聯儲局有依據對於加息前景保持耐心觀望;而考慮到通脹受控,加息壓力並不大。

巴爾金預期美國就業市場今年會保持強勁,至於經濟在去年底遭到震盪之後,整體前景相對穩定健康。
從常理諗,其實又冇理由熊市,起碼全球經濟未見到衰退,到目前美帝經濟數據好,打貿易戰都一年,CPI冇點上升,維持係2%左右

全球銀紙泛濫形勢冇改變,大多數國家仍然沉醉喺印銀紙製造虛假繁榮嘅大海裡面,只有美帝15年知道長期吸毒遲早出事,叫做縮過吓手一段時間,亦為咗挽回美元嘅聲譽

但個市走勢似熊,短期趨勢偏淡,或者要到6月尾先睇到係咪真熊市嚟臨

可能未必一定
\|/
考慮緊今次去吉隆坡旅行幾日,睇吓當地環境
走佬去馬拉
\|/
多謝cfu開淡倉
\|/
師父早
KL塞車塞到on9
師父: 騰訊會挾上 但開淡倉
望吓啫,MM2H計劃我知道好耐,佢介紹嘅樓係貴好多,據報有門路可以買到本地人嘅價錢

馬拉政府同差佬貪污好勁,移居退休可以,打工可以唔使諗,人工低,創業唔係咁易,嚟嚟去去做食,非本地人問題多多
馬拉d食物唔錯
短距離三、四公里,通常我選擇行路
我個次去, 好多位都見唔到有交通燈斑馬線個啲野比你過馬路
全部野食都係辣同甜
瞓醒睇吓自己嘅美股,賬面輸少咗,267美元,升多幾百點估計平手
咁啱我
到你想食返中餐, 都係咁上下口味
舒服D可以用GRAB叫車, 上次機場出市區都係咁
有冇用牛牛嘅叫你去拎超市券? 都冇講係幾錢,痴線要去香港島嗰邊,等去四叔地產股東大會順便去埋就得
期跌2舊師父淡倉又贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞