沈陣營第二百二十三期 - 淡。可以,沽。奉陪,贏。妄想

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
過多廿年呢批廢老死盡死絕咁滯,台灣新一代天然獨嚟,都冇喺大陸走難過嚟,唔會認同支那嗰套

蔡英文我唔覺得會輸,台灣而家嘅問題係要清洗被支共資金控制嘅媒體,同遏制共匪喺台灣各種「民間團體」
跌多1、2棍去到6.2-6.4,可以再炒轉,暫時睇係咁,視乎當時氣氛
據報百度搜索用錢買排位,之前有人用佢搵醫療嘅嘢中伏,贏國人都厭惡佢
師傅早晨\|/
\|/
\|/
師父放假, 大戶又盡情做淡
未必,柯文哲會拆佢票。而家形勢同2000年調轉,綠營分裂,藍營唔知會唔會。而家睇韓國瑜會唔會退黨選,擺明國民黨會出郭台銘。係就真係大混戰
麵爺唔上船,樓寶冇特價時段
師叔套戲上畫已經有恆指特價時段
【即市分析】有隻REITs值得偷雞
05月20日(一) 10:30

東方產經專欄作者桃桃:近期中港股市草木皆兵,要避險都唔係易事,因為好似領展房產基金(00823)及置富產業信託(00778)一類業務收入與派息穩定的房產信託REITs已累升唔少,不過其實仲有隻市場較少留意的REITs值得大家望望,佢就係陽光房地產基金(00435)。(房產基金板塊追蹤:https://bit.ly/2HjJFU6)

先睇基本估值,其往績市盈率6.6倍,周息率4.5厘,都算唔錯。至於走勢方面,基金價格自去年11月在4.7元起步,4月初最高見過5.97元,不過近期只在5.6至5.9元窄幅上落,相對於前述的兩隻REITs較為失色,故有心博追落後者不妨吼位跟進,話唔定可以成功偷雞,目標價睇6.5元,止蝕位5.6元!
─ ─ ─ ─ ─ ─
又吹奏
麻撚煩,等陣齊齊食貴貨
說好的特價時段呢
放隻走佬去台灣
屌鳩佢,仲要睇6.5
佢頭幾版都係廣告, 晒時間
而家改用漫遊卡, 唔洗vpn安全好多
桃桃應該有睇沈門
除非自己SET既VPN, 唔係都唔會用公海VPN
唔通由今日開始沈門要唱淡樓寶
唱奏992好過
何不
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞