沈陣營第二百二十三期 - 淡。可以,沽。奉陪,贏。妄想

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
Bloomberg: 主要晶片供應商,包括 Qualcomm Inc., Xilinx Inc. and Broadcom Inc,已經停咗向華為供貨

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-19/google-to-end-some-huawei-business-ties-after-trump-crackdown
任正非呢D 軍佬日日拎住韓戰越戰黎打飛機以為支國真係天下無敵
點會冇
長期觀察
時事台出既post
如果Hit既話01,100毛/杜生,蘋果,立場⋯⋯都大機會係fb跟住出
依家做記者真係好容易
個個比CFU感化左
國語我冇問題,香港人過去唔識人唔識物,打工窄窄地,除非專業識設計晶片之類,否則我睇開檔生意好啲,守到2年就應該冇問題,可以做嘅嘢好多,家居電器水喉維修兼買賣貨,食,髮型屋,小型辦館,流動快餐車。。。。等

打工揸的士喇,上次條台灣的士佬都話叫我買部車自己揸就得 我想同佢講我過嚟嘅話開設沈門基金食大茶飯㗎嘛,屌你叫我撈的士佬
屎為收皮
呢啲都得,總之守到2年估計就死唔去,有嘅問題已估計解決晒,賺幾多就唔知,要睇自己經營方針,台灣舖租唔貴,擴張唔難,似80年代香港嗰時,我同學阿哥一年開八間髮型屋,出糧嗰時叫佢細佬拎住十幾廿萬現金間間舖去,得十幾歲中學生,嚇死人
有D 根本記者自導自演, 跟手就報有網民
十分一都未夠, 唔知要儲幾耐
跌得咁少,港女算強了
我要求高啫 嗰邊銀行經理都係8千港幣左右唔到1萬,咁其實有咁嘅被動收入都夠做 改808嘅話可以少啲錢做到每月穩定1皮被動收入

照正馬拉通貨膨脹率冇香港咁高,以808每年3%平均增長夠做
唔係reits就唔諗,再高息都冇用,可以唔派/少派兼供股。

移居外國最緊要被動收入肯定有得派
仆街比支那捱過2019 咪大撚獲
師父吹到咁大
過完2019起碼玩返2~3個五年計劃先有起色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞