沈陣營第二百二十三期 - 淡。可以,沽。奉陪,贏。妄想

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
冇技術支援又冇埋外國市場,開發商除非有高補貼,正常唔會肯擺上去
原來華為仲有麒麟OS
華為取代android地位指日可待
香港嘉利大廈上世紀都燒死唔少人,再前啲山泥傾瀉死唔少人 https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/六一八雨災

但我哋有冇覺得香港好危險?

美國佬龍捲風一樣死人唔少
我覺得係英治同華人治
冇記錯嘅話佢地炸完條街之後話要煤氣公司交返邊到有喉, 啲喉點擺都交唔到數
返上去向習總獻計
以前馬雲條撚樣整咗個YunOS,低檔贏國垃圾智能電話同電視盒用,垃圾到唔恨,冇咗個google framework好多APK唔兼容,呢2年不知所縱,據聞用去物聯網

屎為個麒麟OS都係呢啲貨色,唔會搞得起,個eco system唔係咁易建立,而且都係opensource改嘅Android,嘥鳩氣的,三叔呢鑊又得益,肯定拎返屎為市場嘅份額唔少

Windows mobile, plam, Symbian統統消失,麒麟OS咁撚搞笑都得?

聽都未聽過
金沙好吸引
又咁講,起碼佢可以迫十三億人用,正如v7咁,都係強國先有既奇跡
會咁喎,點用?

我既睇法係始終軟件既野相對較易抄,ecosystem係難抄,但係其實大陸人早就用緊v7

反而晶片技術真係唔係你想有就有
屎為、中興連捷克都唔用,支鬼5G血本無歸

泡菜搞5G又贏,喺泡菜電視台已經見到佢哋電訊供應商嘅廣告
仲有nokia都應該可以咸魚翻生

利申:用緊nokia電話,其實真係唔錯,性價比超高,行Android one唔窒
德國都好似唔俾晶片華為了
我見到呢張圖

但股價跌到傻,家陣好抵買
越南緬甸大把,美帝本身唔少,唔開採啫,要搞1年內搞掂,佢只要禁運就係以後唔使賣
唔知刁思宗會唔會唔俾美帝既賭場係澳門續牌報復呢
以稀土戰回應, 就係黔驢技窮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞