沈陣營第二百二十三期 - 淡。可以,沽。奉陪,贏。妄想

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
定係2628好D
呢位財演揀reits短炒,係咪傻嘅? 唔通佢諗住每月加租一次大增長? 通常商舖租約2+2,2年死2年生,房托基金每年估計1/3嘅約夠鐘傾加減續唔續,要靠長期累積,短期點炒去6.5呢?
短期6.5我都走住20000股先,等回調再買過
師父休假, 大戶無方向
g持
走佬去台灣 定 走佬去馬拉好?
要發圍去台灣,財務自由過去退休2邊都得
更新/新華社「中美貿易戰停火止戰」 證實為1年前舊稿

大陸中心/綜合報導

07:30更新

《騰訊新聞》報導,經查證闢謠後,「中美貿易戰停火!止戰!」一文為新華社一年前,即2018年5月20日之舊稿。消息發出時就僅有一句話,遲遲未有其他更新,大約20分鐘後,不論是新華社網站、新浪新聞、搜狐、環球網、網易新聞等新聞網站,都已經找不到原本推播的新聞頁面。

目前美國和中國官方皆未有任何消息證實貿易戰停火。

07:02

新華社今晨7點突然推播報導指出,根據最新消息,中美貿易戰將停火止戰,但目前還未有其他新消息。

日前川普總統揚言要再度對大約3千萬美元的中國進口商品加徵25%的高關稅,再加上先前已經25%關稅的2千萬美元商品,已經等於美國一年從中國進口的商品總額。中國也一連串加關稅措施反擊,官煤更是每日都有評論文章嚴重抨擊。

出版 07:02
更新 07:30

原文網址: 更新/新華社「中美貿易戰停火止戰」 證實為1年前舊稿 | ETtoday國際 | ETtoday新聞雲 https://www.ettoday.net/news/20190520/1448280.htm#ixzz5oQnPJdoB
Follow us: @ETtodaynet on Twitter | ETtoday on Facebook
大陸係唔係有勢力搞緊習帝
不過馬拉物價仲低,飲食接近廣東,同一被動收入會享受好好多
有可能

喂大佬比你做龍頭係想你帶領個社團發達
屌你老母日日走去差館撩交打依家D 場比差佬掃曬咁濟
D叔父緊係唔妥啦
馬拉除左天氣同馬拉政治真係冇咩問題

另外廣東文化而家已經開始冇, 好多都係第4 5 代, 溝晒福/客
溝多左已經冇晒... 檳城而家聽得明廣東話嫁
最緊要係馬拉妹同啲馬拉華人
馬拉講廣東話OK, 台灣要國語,呢個融入成本嚟,生意兩邊都得,不過馬拉政府貪污利害過台灣,效率低好多,要適應

打工2邊都死。
馬拉華妹
百信國際遭洗倉 一度急挫逾73%

2019年5月20日 上午11:10
百信國際突然遭洗倉,早段股價急瀉73.3%,低見0.1元。其後跌幅收窄至53.6%,報0.174元。

公司在內地從事分銷醫藥及保健產品、製造業及銷售醫藥產品。
-----
應該貿戰下亡魂, 應該仲有大把呢D撚屌股
有50萬樓寶被動收入,參加MM2H過馬拉定居,已經皇帝咁,唔使買樓,去租就得
有50萬樓寶被動收入,參加MM2H過馬拉定居,已經皇帝咁,唔使買樓,去租就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞