沈陣營第二百二十三期 - 淡。可以,沽。奉陪,贏。妄想

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
嘩做完野一望樓寶號真係差唔多6蚊
大戶係咪準備拓住沽樓寶 係咁吹奏
前者物業喺贏國,賺嘅係冥幣,匯率上有波動,假設冥幣走弱兌港幣比番你蝕匯率,負債率約40%左右,接近Reits管制嘅45%負債率上限,比後者嘅21%負債率高,而母公司會塞啲唔知係咪好嘢比佢 武漢寫字樓未起好就賣咗比子公司咁

後者主要做香港甲級寫字樓,加7百幾個車位,集中九龍區為主,個人覺得管理層一般,每年增長僅勝通貨膨脹率,約3-4%,股息通常會有5.2厘左右,股價波動一般每年20%以內,屬於本人標準嘅合格收息股

利申:持有808 28000股 ,405冇持有,以上僅供參考,唔作為投資投機建議,須要自行評估風險
未收市唔講女
中左死都唔買降sosad
樓寶派錢
市跌又升, 市升佢又升, 唔夠貨呀
搞乜鳩? 做完gym玩到6蚊咁滯

不過我之前都話呢個月有機會6蚊 麵爺一聲雞肋幫到手

我開始相信麵爺去撈財演,他日必定係坐師父個位嘅
根本就係轉世靈童黎
另外冇記錯贏國抽10%股息稅,唔肯定現價嘅股息率有冇扣除?
美股輸錢 樓寶補血
啱啱發現原來有個英文字叫 vachina
同我講既happenis好登對喎
沈門以前係我最早買入,17年7月,後嚟有位師兄阿寶上船買咗10萬股,做船長,佢改叫呢個名
第一次聽,不過聽落又真係不無道理

美國第二修正案,杰文遜講嘅「天賦槍權」概念
冇記錯落左船好耐,遲啲老母麵上船係咪要叫樓麵號?
佢先係嫡傳弟子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞