[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#26

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
價錢差唔多大家會揀邊隻moon?

LG 34WK95C
ASUS MX34VQ
Samsung CF791
PA34VC 外國999 USD
香港21999 HKD 超過份
PG35VQ 我猜29999HKD 應該是有可能的
怎麼辦 我怕PA32UCX要3萬HKD
預算2萬HKD左右 好像也沒什麼選擇
睇中vg279q 同價位同spec有無推介?
$4000 1ms ips 144hz
想問下gigabyte 新出果隻kd25f 有冇伏? 平時玩開fps game 有4. 5k 筆直換mon 有咩好介紹
ASUS呢2隻
PG278Q
PG278QR
同價錢 5300
應該買PG278QR?
yes
想問下係咪AMAZON買?
網購買mon嘅你地喺咪個收貨地址直接寫屋企?定喺用集運?
唔該晒!
如果都會執下相 係咪揀個10bit嘅好啲
Pg258q 定 aw2518h
各位巴打點揀
今晚就想去買了
成5000蚊
巴打你打算 邊度買??

https://www.price.com.hk/product.php?p=251804
如果我張卡有G-Sync係咪應該用返有G-sync既mon?
yes
想搵隻27吋曲面2k闊色域
筆直3000有冇咩好推介
咁就麻煩,有幾隻心水冇G-Sync,有個d又超左筆直
g sync compatible
順便問埋 如果唔要曲面又有咩選擇呢? Thanks!
Amazon直送屋企,聽其他巴打講b&h都得,其他唔知
佢b&h買運費仲平amazon200不過依家好似無特價?
SAMSUNG LC27H711QECXXK 16:9 LED CURVE Monitor $3480

125%sRGB
依家先買 LG34uc89g 係唔係唔係咁好
有冇啲類似呢個配置 既可以推介下

http://www.coolpc.tw/phpBB2/viewtopic.php?f=67&t=259928&sid=4234605ea68cbf9d2d1d47d7d635beab

台灣的價錢好像大概出來了, X35價錢的話還算OK.
假設還有送贈品的話, 就更OK了.

https://www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_rog_swift_pg35vq.htm
話說TFTcentral review已經開放給VIP閱讀了
唉 我也沒VIP資格, 等等過幾天才會開放給一般人吧

PA32UCX台灣那家連鎖店說8月左右,
不知道真假, 就參考嘍
淘仔買moon係咪官運唔到?
天貓買啦
其實有咩分別 係淘佬都禁到天貓 都係不支援地區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞