[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#26

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
Pish
pg279?
星期六高登見到有呀
啱啱買左XG49VQ, 用到條頸痛
budget 好有限之下 Acer VG240Y bmiix 抵唔抵買?
定係我淘下撞下手神..淘佬2k 144hz 先 RMB1200
to large?
買左LG 38WK95C. 有冇夾檯既支架推介?
淘寶過下面果隻, 但係 個支架螺絲位果塊野太大擰唔到. (應該話隻mon後面螺絲位個位凹左入去)
https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.9.630179dbgsDqA6&id=564914493612&cm_id=140105335569ed55e27b&abbucket=2

THANKS

Newegg MSI Optix MAG241C 免運到香港
好抵
有保咩香港
依家ultra wide mon可唔可以分割成dual mon咁
一邊full screen打機,另一邊做其他野
香港得一年保 貴多600 我寄返去都仲得
郵費會包??
買左lg個 32ud950 裝左On-Screen Contro 開左控制台睇 食左10%cpu 正常架?
AW3418DW 各位巴打有咩評價?
原本都想買,但見無HDR
想入手了
點睇benq ex3203r

同價位好似佢玩哂
唔係Type c就得咩?
很想要......
27吋果個都係21XX
PC mon既HDR都係算把啦,實際效果得啖笑。都未駛講硬件方面不足,好多game dev甚至連implementation都未掌握得好,或者佢地唔care
總之而家唔值得為HDR揀PC mon,仲要為呢樣野加錢買既更加係搵自己笨。
有FALD果炸HDR mon唔差
27吋會唔會太大我而家都係用緊23
想問下曲面mon係咪真係咁重要?見貴唔小..砌左新機又想心思思換2k 144hz咁上下既mon 仲想要埋曲面但曲面貴好多 又係咪真係值? 過去幾年用緊23’fhd ips
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞