[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#26

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
等巴打答
就算唔夠都可以戰未來 moon一用就5-6年
唔怕買貴 自己覺得
2080ti
2080ti 太貴啦 貴幾倍咁制
不過本身d 人用1080ti 都夠做 我諗2080 都夠有突
夠 但未去到有突
咁我等下先 反正都儲下錢先 唔急既
我打算用黎玩 lol ow skyrim eso
呢堆game 都係得skyrim 會比較難搞d
其他其實都無咩特別
呢幾隻都夠嘅
3440x1440 應該上到120
但好似話apex就得9x-1xx
想買隻27吋mon,budget 大約2千幾至3千
8成時間用黎上網同睇片,間中會玩下switch同PS4(唔係pro)
我諗FHD都夠,唔洗要2K同144Hz
個mon最緊要有個架可以set高低同上下角度
邊框如果有幼邊就更加好
本身用緊Dell U2414H,好似用返IPS 會習慣少少
巴打有冇推薦?
睇住散熱 過熱降頻就大獲
$10000 左右 4k 27-32寸
有咩好野~唔該晒各位師兄先!
32UL950
好 聽日買
有冇人用21:9上連登會冇咗兩邊?
32吋要2皮野先有FALD
IPS 廣色域+HDR 600
娛樂用都得
freesync 同freesync 2 最大分別就係low latency 同hdr 400.
hdr400係唔係即係等於無用

想買2k 27" freesync 144hz
samsung c27hg70
aoc ag273qcx
有無其他freesync 2k 144推薦
要黑都係買oled電視算
lcd電視local dimming要好都起碼過3皮
https://youtu.be/FAsvJGR1sfM

這款也有點值得Check

34" VA 3440x1440, 144Hz, 1ms(MPRT), DCI-P3 95%, HDR400, Freesync, 1800R
邊間代工
求指教,2k 27吋 曲面,5000內 有咩正野~
MSI Optix MAG27CQ
Benq ex3203r
點解唔係牙石4k144直接屌大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞