[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#26

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
唔好意思 想問問

Samsung C27fg73 VS C27JG50

邊隻比較好 因為而家好似做緊特價差唔多價錢 但後者2K

同埋搭單想問下3千左右 27" 144HZ 有咩好選擇
睇你要色彩定解像度
哩度會唔會討論吓線材?
其實如果普通睇下d 高清電影同youtube 應該點簡 哩兩隻 OR 有其他推介? THX BRO!
你睇果d片有無1440p?
一半半
睇你自己取捨啦
如果係我會加錢要晒兩樣
睇下呢隻
SAMSUNG LC27H711QECXXK 16:9 LED CURVE Monitor
1440p 144hz 量子點
不過可能無貨
依家8K買AW3418DW抵唔抵?
想問下MAG241C用黎做學校design work夠唔夠做?
會唔會有好嚴重嘅色差?
想淘個vx3479 點睇
pro就光纖出去dac再喇叭
SAMSUNG LC27H711QECXXK 16:9 LED CURVE Monitor
好似好正 係TN?VA?IPS ??
VA黎
更正返 呢款冇144hz
唔該巴打 岩見淘寶618做緊特價 1399人人仔一隻 c27g1 bid黎玩下先
睇錯 冇144HZ的
唔該晒 無所謂啦 遲下等240普及再換
可以 但4k mon出1080p full screen gaming 會blur

接受到就得
用視窗化就唔會blur 但畫面太細
4份1
小弟爬咗啲文 揀咗好耐揀唔到要買邊一款好
主要打機 + 睇戲
因為想最少120Hz 打FPS驚
PG348Q/ PG349Q/ AW3418DW/ LG 34GK950G
咁多位師兄 求建議十分感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞