[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#26

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
如果想要27” 144hz
邊個moon又平又扺屌
MG278Q
VG279Q
MAG271C
VG270UP
尋日淘寶左 c27g1 1399
你用現有既mon都大概試到
例如1080p mon開720p/480p
一樣道理
game入面setting 應該分全螢幕/無邊框/視窗化 你可以試下先
1920x1080嘅mon要細可以去到幾細?
想要有兩個hdmi
15.6
有幾多個port同有冇speaker
asus portable moon
or kickstarter 都有出過
自己google
淘寶算喇
LG 34GK950G
主打機副睇戲 抵唔抵屌?
可惜無HDR

https://twitter.com/TFTCentral/status/1140939078436839424

TFTcentral拿到了PG35VQ, 看來2~3週後可以看到評測內容了.
比想像中還要快就是了.

29999也太扯吧 感覺 24999應該就極限了
也希望台灣價錢能便宜點就是了. 就怕也要到超高價..
照理說台灣價錢應該會比京東便宜不少才對..

PA32UC清貨? 怎樣清? 降價在清唷
降價也不見得好賣吧 是說美亞嗎?
應該吧 PA32UCX也差不多快出來了.
點睇vg270k?
Ps4 pro 加一般pc 用好唔好
各位巴打AW2518H定PG258Q好
冇budget limit 冇信仰
c24fg73
c24g1
mag241c
點揀
睇片打機多
師兄們
小弟想換Mon 有咩好推介
主要玩下GT 2k 睇片

打算緊整個雙mon用
諗緊一個換27/32 curved 另一個平面27
定兩個都平面好
想問下有咩好推介 想要個有雙hdmi既mon
同埋想問下雙屏設定係未就咁插兩個hdmi落顯卡就得?
我用過PG258Q,的色偏到仆街,用左幾個月放左
VP2785-4K 係咪已經同價位最好 ?

27" 4k IPS 廣色域 有無其他推介
同價位無一位係廣色域
再上應該8千幾
有冇巴打淘過vx2778-2k-pro 有咩評價
我也不清楚
聽說PA32UC會輕微降價 要淘汰

Philips最平可以1839人仔
2隻差400人仔

Ching們會點揀
VG240Y P香港邊度有賣?
price.com搵唔到
amazon又搵唔到

隻predator xb1 用左三年幾打柴
岩岩過保冇耐
panel壞背光

睇緊差唔多spec 嘅選擇
aoc ag271qg
viewsonic xg2703-gs
asus pg279q
原來全部用同一塊panel
有啲陰影

有冇巴打有用以上幾隻?
或者有更好推介?
上網睇asus好似幾多鑊氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞