[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#26

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
睇HDR片先要開windows個HDR
6k要四萬蚊?
如果出問題要再請教你
https://www.tftcentral.co.uk/reviews/lg_34gk950f.htm
入面有寫建議設定,我自已就blue較高1,等個mon無咁黃r同g跟番佢講set 49,同埋e隻mon係假hdr,所以開唔開都一樣
同埋freesync要隻game個fps range係48-142先work,可以用rtss limit max fps去142,btw你隻mon d ips glow嚴唔嚴重?0死點?
岩岩新入左PG279Q 但發覺喇叭好細聲,想問係咪正常
我27UK600 開HDR都有少少分別啦
34GK950F 有廣色域仲會明顯D
筆直2k,想搵款24-27吋嘅Mon,唔追求144hz,平時50%睇戲,50% 打機,間唔時會開PS4玩FIFA咁
內置喇叭不嬲垃圾黎
BTW裝左DRIVER未
我買左隻s34j550wqc
近睇發現d字好模
display卡係760
我想各位大佬有咩解決方法
ips glow 四隻角,應該唔算嚴重
死點好似冇
應該係ultrawide panel既特色,左下角特別嚴重
冇野好討論,ma279q 大勝
xb271hu
想問個好白痴問題,點解我個PG279Q轉唔到144HZ?我點禁都係60HZ
有冇用DP線
用左,我岩岩試左,要係電腦顯示設定轉先轉到,用佢turbo個快捷鍵就冇用
係咪裝"PG279_WHQL_Driver"?
hz不嬲都係電腦較,果個應該係開1ms
sound card
mon sound card
自膠,真係第一次用呢D MON,請問可以係邊度download
https://www.asus.com/us/ROG-Republic-Of-Gamers/ROG-SWIFT-PG279Q/HelpDesk_Download/
係呢度唔見有
想買隻27" FHD既mon 主要用黎上網 睇戲 間唔中打ps4
暫時睇岩276E9QHSW 同 EW277HDR
屋企用開Philips mon好多年 而之前聽人講Benq質素一般般
想問下而家Benq既質素係唔係好左? 同埋有冇其他推介?
筆直 2k內
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞