[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#26

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
Ips 但有時覺得好光 較到最暗都覺得好辛苦 但慣左又ok 一時時
最近睇左呢部好似幾抵 MSI Optix MAG341CQ 34" 100Hz 8ms Curved FreeSync Gaming Monitor 網店賣$5499 仲送電競椅 呢部評價如何?

想問下budget~6k 有冇其他好推介?

想要21:9, 3440*1440, curve mon
側光式ips 暗位唔夠暗
自己google
mag341cq代工

【攻略】飛利浦 328M6FJRMB.. 螢幕也在玩REV大改.. 這樣不太好吧
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=524289

有 Po了這篇, 328M6FJRMB 香港也有賣吧.
有考慮這產品的人可以參考看看.
飛利浦的型號有點混亂
每次都要去查規格 否則不知道是哪款
什麼326M6VJRMB/328M6FJRMB/328M6FJMB
原326M6VJRMB是4K HDR600 那款
嗯 就命名方式很爛, 他們的產品我能背下來完整型號不多..
不知道為啥要走這種有夠難記的路線,
不想要讓消費者記得他們的產品嗎
這樣產品競爭力也有影響吧 比較好記的應該還是比較好賣
淘寶1999人仔
唔該巴打
想問下如果想買1080p mon 主要睇片同打機
如果大約2千 BenQ EW277HDR係咪應該算唔錯? 定係有其他仲好既選擇?
開hdr係windows變暗係咩問題
windows唔係HDR格式
有冇得set auto 有需要自己開,定睇個mon
我用pot player播HDR片會自動開HDR
youtube就要自己係windows開HDR 建議用EDGE browser
個MOON咁既款係咪已死
有無清遇過咁既情況大概要整幾錢
太貴好似真係不如買個新, BENQ XL2411P
確定唔係顯示卡?
唔係
插剩電源線都係咁
再換另外個mon玩左一日都無事
聽日拎去保睇下咩事
請問旺角腦場or 黃金,邊度有benq 3270u display?

已經睇過price.com得幾間(唔知有無display)thx
自己睇咗好多review都揀唔落手
1080p黎講 呢隻唔錯
所以想問下咁多位大大
以下三隻moon邊隻好啲
2000 - 2500筆直, 睇戲打FPS各半, 24" 144hz

1. Samsung C24FG73
-VA, 3款唯一無比GeForce認證嘅Freesync, 色水應該最靚
2. AOC G2590PX
-TN, 平價中等144moon, 但色水真係差啲,畫面好flat
3. Asus VG258QR
-TN, 依個冇乜review, 入黃金睇過比其他moon更加紅

有無巴打可以比下意見揀咗好耐
Samsung for sure
色水有明顯分別
我擔心佢打機冇咁順
響黃金Comdex 個位上扶手電梯再轉左就有間有擺
Thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞