[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#26

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
LG panel d mon真係唔敢買 咁多有事
27吋

我可能之前用慣13吋notebook,未太慣大mon
https://item.jd.com/100003719639.html
https://www.chiphell.com/thread-2007136-1-1.html

PG35VQ真的要來了 JD已經在預購了
開箱文都出來了

我猜合理價錢會定在17~19K港幣,
只是香港上次PG27UQ價錢就不合理了..
這次就猜不了了 可能19,999港幣嗎
要強制加購的話又更高了
香港 我猜24999至29999港幣吧
頂級21:9 gaming mon + rog信仰

另外PA32UC 好像開始清貨了!?
年尾有望開售PA32UCX
想買32"4k hdr ips mon 起碼兩個hdmi
屌你香港腦場好似冇咩選擇

諗緊LG 32ud99/asus pa328q 去新強買又好似玩命
三年前買左隻Philips 284E5QHAD
但應該就壞
係時候換過隻
主要睇youtube同埋打機
WOW
Rocket League
Age of Empire
LOL
想換返隻27吋(用慣左大)
Display Card仲用緊
Nvidia GeForce GTX 970
請問有冇好野推薦下???
唔該哂各位巴打
香港
pa329c
PA32UC
有2個hdmi以上
話冇329c現貨

pa32uc好撚貴,中田報21999
好似話做到19999?
因為就出新款
still好撚貴

筆直預10k咁上下
想要個11-14吋副mon睇下youtube /功略

係咪買部iPad 實際d
無知一問(其實我懶搵)
27" 2K+144HZ+1MS咩DISPLAY先推得郁
利申 垃圾970
一般都要2080/2080ti
細食game除外
一定要ips?
HDR高亮度 好凸顯側光式IPS缺點
暫時dota2/lol
兩個月後應該wow classic(十幾年game應該唔大食掛)

真係畫面疾就較住1920*1080 再升級display是否可行?
用va面板囉
真正唔漏光應該得oled?
可行
$2000樓下27"
睇片,PS4有咩推薦?
有冇人試過自己砌Mon
ew277hdr點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞