[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (9)

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
B
可以睇返#367個篇 提過下江湖上主要既高手
至於主角路仔就會係 一線尾二線頭
C
出個勢力圖 各門派分佈 人物 諸如此類
自從上個post比人發現全個故原來都係中老年人主演,G_Bale ching 堅持稱呼個三十幾歲大叔做路仔,係唔係即係ching真人起碼四十幾通常老對方一輩先叫人做x仔
其實我一路無承認過佢實際年齡 只係話佢比盡廿尾三十頭
文入面都只有描寫外表 無確實話係幾歲
可以試下執個簡單版出黎 不過淨係寫主要會講既人物
btw 路仔唔係我改 係做到唔知第幾個post
有巴打咁叫佢
咁主角而家同凡不爾同級?
咁路仔而家算係比得上凡不爾、全盛時期嘅靳前輩、神槌門掌門?
---C---

我試著前衝,引導那個木人出招,在木人反應過來出劍的前半刻,我隨即壓低身軀,往他下肢一鏟,同時反手拔劍,攻向這木人的右膝蓋位置。
我在那一瞬間以兩下左右的揮擊,迅速地出了兩劍,然後我便從木人的胯下穿了過去。
木人隨即想轉身追擊,而我則運內功對著木人的膝蓋後方,又刺了過去。
連續的三記攻擊,總算有點成效,那個木人的右膝蓋開始傾側,到它再提起右腳,往前踏出一步時,整個右膝蓋便脫離了原位,整條右腿散開了。

木人倒在了地上,但手上的動作仍未停下,依然不停的揮舞著劍,看來破壞了他的活動能力,卻不能夠把他給完全停下來。
此時莊掌門的聲音再次從遠方傳來,說道「不錯,懂得集中攻擊一點,停下木人的活動,那我們開始加強力度了。」

「咔咔咔」兩旁的木人,忽爾慢慢的動起來,大概有四個木人開始運作了。
不算上還倒在地上的那單腳木人,現在是前一後三…

A. 先一後三
B. 先三後一
C. 以反擊姿態作戰 等待時機
單論招式內力 凡不爾同路仔算係不相上下
不過計埋江湖經驗之類 可能凡不爾會贏路仔小小

全盛靳前輩其實都唔係好勁 因為佢係將軍黎
帶兵勁過隻秋

鐵叔就...
A
C
a
想知鐵叔同四大名捕隻抽會邊個贏
以返佢最後出現個陣既實力 四大名捕100%會贏
c
ACAC
你指隻揪定四大名捕圍毆佢
A
隻秋
我諗一挑四的話
全書得無出過場既武聖打得到五五波
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞