杜汶澤串鳩程美段

1001 回覆
2750 Like 85 Dislike
乜有上報咩, 好似係杜生自己衝出黎開POST
的士佬唔係簽約果啲無人會供呀, 明唔撚明呀, 你都上緊連登㗎連登仔
如果合約寫 “節目播出後會支付全數人工”

有冇違犯勞工法?
有既你去舉報下 tvb 啦
又話人癲狗 又五毛 咪屈我
講真,所以依家咪越黎越少新人做tvb 狗,講真你開job 收job 幾時先回到本,入政府拍啲教育節目起咪都有政府出糧,屌你老母垃圾tvb 9 cash flow 又唔穩定,啲job 又拍得垃圾回唔到本,又要做啲垃圾contract 可以有空間地拖數,比狗都唔做啦。
唔知有無上報
但其實唔需要
D記者打俾杜狗辣興佢
以佢咁小氣既性格梗係開波
跟住先有野好寫啦
偽造文件 邊個夠你玩呀杜生
得得得,你掂呀
放心
下次我一定大大力屌撚死佢
細力啲屌杜汶澤係我問題
要好似你兩隻癲狗咁癲先得丫嘛
所以而家TVB咪得返班跟住行規做嘅老屎忽囉
有幾多個新人
開埋追故模式,真係唔多覺
明知杜生咁撚癲都敢報串
點做呢行
Agree

睇番成個story, 張圖係甩色定ps 就豪同杜先知(可能係豪有心瞞/兩個有誤會/什至杜死撐)

而程就肯定追左好耐(有晒whatsapp 同銀行圖)

而家暫時我都信程多d
次序係
記者搵kiwi
記者搵阿澤
阿澤衝出嚟開post
事件發酵最後上報
人地用咗第二個AC講, 咪睇唔到囉
其實唔係所以工作性質都受勞工法保障,所以唔好再搬勞工法出黎講

好明顯影視圈最常用既係合約法
啲癲狗真係好撚On9
細力屌杜汶澤嘅就追撚實咬
支持杜汶澤嘅就唔撚理
又屈
又話人癲狗
緊係有問題啦
回應得幾得體雖然唔知係咪佢本人打
但如果係真 杜汶澤呢次真係好撚仆街
佢反共敢言係一件事 都唔代表佢今次做得啱
咁有無遲撚左出糧 ? 有就咪撚咁大聲啦
你遲左都唔撚識通知人一聲 ?
可以告9你Tim la遲出糧

不過香港人做慣奴工 係覺得正常既

成件事最多只可以話條女on9 唔撚識做人 仲想博見報
只要你諗下條女本身都係冇乜野撈既話
就知佢咁爆出黎就一定唔會輸
隨時多左人follow佢ig 做KOL一樣搵到錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞