杜汶澤串鳩程美段

1001 回覆
2750 Like 85 Dislike
有哂圖證,條撚樣叫雞唔比錢
杜汶澤根本就係第二個共產黨, 自己唔滿意嘅人就話要封殺
垃撚圾
啱呀
我估呀杜都好內疚架啦 大家比d空間佢
追下post啦

連登仔世界:咁佢比人拖左3個月糧

我未見過 contract,你見過你咪啱囉
9估下

條女得罪左tvb,開正ceo果範,就搵條女拍下野串下tvb, 點知又引起左話題,有job想搵條女。

Ceo見有利可圖,就想簽佢,咁呢d野緊係交比下面傾。條女見冇啦啦紅到,又唔想比ceo食一份,想自己接job,就唔制,咁ceo下屬就拖下條女,比佢知唔簽佢就冇job接。

過一排ceo問簽唔簽到,知道簽唔到就算數,咁下屬先慢慢開返條數比佢。最後又on99搞錯左,條女又以為比拖糧係記者到爆鑊。
打散工出糧仲衰過叫人還錢
戇鳩到
追係冇錯,方法係錯囉!

連登好多 on撚9
獲獲都有杜生份
佢一向閪呀啦,靠佢老婆視后搵食
人工幾高都好,遲出,不了
咪係
唔好講咩收工月尾有糧出啦
個豪仔都係10號果日話出俾佢,但24號先出
不如你去做freelance人地應承左出糧俾你但過2星期先過數俾你
你見過份 contract?

邊日開始計 7日你知?
「 哎呀!我哋小公司小本經營,所以遲啲過數畀你,仲唔小心4號變24號添! 程小姐將就下啦!」
錯你老母 點先為知啱?
洗唔洗三跪九叩呀
岩呀 篇道歉文睇得出杜生應該都會反省下自己架喇
call記者追糧都係第一次聽,好有創意
人地無哂前途(本身都好似無乜),第二被爆show價

呢個故事教識我唔撚得罪所有權貴

啲大老闆玩死一個薯仔真係零成本,最有良心都只係fb打句sorry
好認同
不過連登仔只係每日搵唔同玩具(kiwi/杜生)去批鬥
兒登
出糧日7日內唔出糧已經可以去勞記告 仲要追到24號先出俾人
人地冇去勞記已經算係咁 去勞記咁耐唔出糧公司負責人要入去坐 再賠返遲出糧o既利息 兒登仔唔出糧都可以撐 笑到傻
勞工法例都唔識, 係咪香港人嚟
員工比人拖糧搞大件事係員工唔識做人 最好少笑都係個傻仔24扮4
你話錯就錯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞