[KPOP] 2019 K-pop討論區 (18)

1001 回覆
16 Like 15 Dislike
四月一位朴有天
不服原地爆炸
$480囉
都唔係$698掛
韓國個個來都600up架啦 日本仲貴啊
Bighit到而家都未回應 幾串
件衫有問題要拎實都可以理解,但係前半段喺度行行企企連位置都企唔啱畀人感覺好大牌完全冇尊重過啲觀眾

原來TXT啲飯已經以為自己團紅到唔識少時都得
會唔會係下一隊blind?

TXT依家啲人氣唔係BTS畀嫁咩?
有幾多成係因為自己?
想當年2ne1 都要送飛出去。Bp 都係等送飛比人吧啦
佢根本都唔知自己做緊乜 9行9企

Tiffany喺twitter度安撫幾句都要畀佢哋屌 梗係啦 霉咗嘅前輩係冇人權㗎
去過北美睇sunmi演唱會
啲人都係唔識應援 成首跟住唱
同一時間台灣個邊係整埋應援教學俾人
唔係bts撚有人識佢地oppa咩
最搞笑嘅係過咗兩日bighit一個回應都冇,係咪諗住等件事淡咗就算,跟手就可以搶個名嚟用?想問吓bighit係咪一向都咁垃圾?
就算依一刻唔可以即時起過個新名
都應該宣布唔會再用young one

但到依一刻都唔出聲
睇黎bighit係會格硬搶左人地個名
間公司紅左就開始好似大公司噉咁囂張

見到好多不同既前輩團既飯都出聲話TXT班飯
TXT都未真係站得住腳就已經咁犯眾憎
將來D飯唔會變左下一隊亂in其他團既飯?
轉三人團算啦
有兩個上過清潭101嘅練習生喺呢隊band度,唔係之前崔鐘勳同李宗泫單嘢去search吓FNC,我都唔知原來FNC除咗N.flying仲有隊band出咗道 李宗泫就識敢保,新人就唔識捧
其實韓星去到外國地方開演唱會已經好appreciate,佢地本身就唔expect外國飯會識咁多韓國應援嘅嘢,係亞洲地區嘅飯都受韓國應援文化影響就覺得一定要跟足韓國嗰套嚟做
大公司(唔計YG)都唔會咁on9玩撞名啦
紅嘅就係前輩 唔紅嘅咪老女人囉
咩基本尊重 而家人哋根本冇諗過要尊重你
會唔會變下一個blind 我唔知
不過就算bighit再回應啲人都唔會受
依家新入坑既KPOP飯真係好唔識尊重人
仲要韓國仲重視輩份
新kpop飯鍾意踩低人抬起自己
唔識前輩係你無知啫
前輩團出道左好耐自然就會冇以前咁活躍
冇前輩以前辛辛苦苦為KPOP打下江山
依家新團進軍海外都唔會好似依家咁易啦
扮唔到低調謙虛架啦已經
本身對bighit幾有好感
但今次txt單嘢真係
一間以前畀人打壓既細公司
有一日變左3大之後
會唔會好似大公司咁打壓返細公司既藝人?
首先希望bighit唔好比SBS打壓
Bighit都幾撚臭串
Tiffany依家唔係sm到 睇唔起人?
如果Tiffany依家喺SM
Bighit會唔會一開始唔夠膽改依個名?
其實點解要對呢啲吸血鬼公司有好感?追星追到追埋間公司就最撚on9嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞