[KPOP] 2019 K-pop討論區 (18)

1001 回覆
16 Like 15 Dislike
班外國粉絲都on撚9
而家反而為妮妮招黑
依家連@漂亮虎咚咚個微博都畀blind炸爆喎
屌有時真係唔怪得班路人黑blackpink
YG本身話winner2月CB添 只不過唔小心推到5月15同人撞到應一應姐
個經理人處理手法唔岩 唔屌佢走去屌jennie 成件事好合理咩 On9? 冇啦啦入埋jennie 數
唔知你係假膠定點 無人屌Jennie
Gagman 只係講事實 提話有件咁既事
跟住Jennie 粉衝去佢IG 要求佢道歉
之前先因為MV單野激到人地要再開po講明唔係玩針對,而家又黎
有名你叫做Blind
其實食餐飯都要上新聞
【NAVER】JYP方公佈解除出演 Mnet produce x 101的#尹書彬的練習生合同、#尹書彬將退出PDX節目。 ​​​
據悉早前捲入校園暴力等爭議的Mnet選秀節目《#ProduceX101#》練習生#尹書彬#與經紀公司JYP解除練習生合約,也將從101節目下車。JYP方面今日向媒體發佈通稿表示「根據JYP方面判斷,因不符合公司的方針,我司決定與目前正在出演Mnet《ProduceX101》的尹書彬解除練習生合同,因此他也將從節目中下車」。尹書彬早前曾在首播的節目中露面,但5日有網友在網絡論壇等地留言,曝光尹書彬的過往,公開其畢業照,並主張尹書彬學生時期就是當地混混,經常使用校園暴力,該網友還曬出了尹書彬身穿校服抽煙的照片等,帖子一出很快便引發了輿論正義。
【體育東亞獨家】[SJ圭賢將於本月末作為SOLO歌手回歸]8日,據體育東亞獨家報道,7日退伍的#SuperJunior[超話]# #曺圭賢[超話]# 將於本月末發行專輯,作為SOLO歌手回歸.據悉,新曲發表時間緊迫,預計不是以正規專輯的形式而是發行迷你專輯或數碼單曲.

圭賢還抽空加緊進行廣播活動,他在入伍前以出色的口才和藝能感活躍在各種綜藝節目中,現在他也收到了各電視台的代表綜藝節目出演邀請.據悉,他決定出演tvN<姜食堂2 >(體育東亞4月12日獨家報道)和<新西遊記7>.他將在不久後加入正在錄制中的<姜食堂2 >.

據悉,Super Junior完整體將在下半年回歸.7日,組合隊長#利特[超話]# 通過SNS表示"圭賢辛苦了,全員服役結束!2019年Super Junior回歸!"
Radio star班大叔係佢入伍果陣話會等佢返黎
依家佢退伍就同人say bye
姜食堂應該辛苦過入伍
【體育東亞】[EXID1年內的完整體日本活動如約進行,8月開始日本巡演!!!]8日,EXID所屬社表示組合5名成員之後一年的日本活動 將如約進行.
以下是EXID所屬社立場全文

大家好,我是Banana Culture Entertainment.

向您告知關於日後EXID日本活動的正式立場.

和上次的公告一樣,本月末EXID成員許率智,安孝珍,徐慧潾將繼續與本公司續約,HaNi,朴正花將結束專屬合約.但之後1年的日本活動沒有變化,還是以五人體制進行活動.

另外,8月11日的組合日本"2019 EXID Summer Live Tour”巡迴演唱會也不會有成員變動,還是以五名成員進行活動.

本社之後也會盡全力支持成員們的個人活動和團體活動.

請大家多多關心以新曲<ME&YOU>回歸的EXID,給予組合五位成員更多溫暖的鼓勵和支持.

好感動
上星期仲放預告,今個星期就要比人cut哂
佢啲分量應該唔會少
《豪華窮遊團》圭賢成為固定成員 尚未開始拍攝
tvN方8日向xportsnews表示"圭賢確認成為《豪華窮遊團》的固定成員",並表示"因為還沒有進行拍攝,所以還不確定演出時間和播出時間"。

7日退伍的圭賢接到回歸MBC《Radio Star》的提議,但最終還是拒絕了。下半年即將播出的tvN《新西遊記7》正在商議中。
求答應新西
我就唔信如果佢同經理人講:"唔好泊人地門口阻住人做生意喇"
個經理人會敢就咁停係門口

經理人推老爺爺呢單好似未聽過
Mnet方面就練習生尹書彬下車一事做出回應,表示「尹書彬確實將從節目下車,只不過因為目前已經錄制了一定的內容,我們會在不讓一起出演的其他練習生蒙受損失的前提下盡可能減少節目中尹書彬的內容」。
藝聲…
原來咁人渣
Rs係佢入伍咁耐 一次係節目提都冇提過佢
如果唔係有人下車 rs會搵返圭賢咩
Solo con又表示 花籃一個都冇
每次sm有醜聞 就即刻問圭賢咩事
你叫人點答你
又成日問圭賢幾時當兵 問佢肯當兵未?
我諗有追過2代團都知圭賢曾經車禍過 係死門關走過一次
但rs完全冇人情味係咁問佢當兵既野

相反 羅pd佢地係新西遊記同姜食堂集集都提起圭賢
Solo con又有花籃
我係佢 我都會揀唔去rs
老羅真係好錫圭賢,加上雙賢咁friend 新西遊記7實走唔甩
已經急不及待想係姜食堂見到圭賢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞