[KPOP] 2019 K-pop討論區 (18)

1001 回覆
16 Like 15 Dislike
仲有紅板藍板投票呢
如果冇OB傾通宵預測結果
成個遊戲分分鐘畀人剪左去花絮播少少出黎咋
YB係好fresh
不過冇OB綜藝老手撐住
好多遊戲既走向都會變得平淡
新西一開始之所以會拍
都係因為211既綜藝感同默契
默契仲包括成員之間一個眼神就知大家諗咩
同埋成員同羅PD製作班底既默契

@韓國me2day

【速報】韓檢方申請對崔鐘訓拘捕令,"特殊准強姦嫌疑". ​​​​

@韓國me2day

【instiz】泰國保護韓國愛豆的方法.jpg(Feat.驚訝的朴志訓)

@韓國me2day

【spotvnews獨家】["自己說出過去",因尹書彬事件請求再檢查練習生私生活!]8日據放送界人員消息,Mnet PRODUCE_X101製作組申請各所屬社對出演者私生活相關再次進行詳細的檢查.並表示"製作組要求確認檢查私生活,如果出現爭議將嚴格追究其責任.事實上,如果本人不坦白,即便是所屬社也無法知道私生活或過去的問題","但也請充分理解製作組的苦衷,站在所屬社的立場應該也不想經歷練習生爭議."
@韓國me2day

【每日經濟】[警方對勝利&劉仁錫申請事前逮捕令,涉嫌性招待-貪污]8日據報導,首爾地方警察廳智能犯罪調查隊依據相關法律,以勝利&劉仁錫涉嫌性交易中介行為,貪污Burning Sun資金,申請了對兩人的事前拘捕令.
@鳳凰天使TSKS

目前因捲入校園暴力等爭議而與經紀公司JYP解約並同時從Mnet《#ProduceX101#》節目下車的練習生#尹書彬#對爭議做出回應,袒露自己的心境。對於網絡上引發爭議的過往,尹書彬坦言自己「學生時期是混過」,並透露自己「已經在反省,事已至此,我對JYP以及《ProduceX101》節目組都很抱歉」,對於網友提出的曾經改名的說法,尹書彬坦言這麼做絕不是為了洗白身份,而是因為「原來的名字發音有點拗口,父母幫忙算了生辰八字後,覺得原來的名字不太好才改了名字」,而對於網傳退學一事,他也表示是因為高二那年和其他公司簽了練習生的合約,疲於來往於光州老家和首爾才做出的決定。對於被認為是校園暴力加害者的說法,尹書彬坦言「無論原因如何,造成這樣的狀況,本身就是種錯誤,我很抱歉」「但學校的生活記錄簿上並未有任何有關校園暴力的內容」,對於節目播出後是否有校園暴力受害者聯繫的提問,尹書彬坦言「並未有人聯繫過」「但還是很抱歉」。最後尹書彬坦言「以練習生的身份引起這麼大的爭議,我真的很抱歉」「現在我回到了老家,沒辦法上網也沒辦法見人」「不知道還能做什麼,考慮到不管做什麼也不會被看好,眼下什麼都做不了,唯有對所有人說聲對不起」。

呢個咪之前防登革熱張圖
年年loop
blind又對號入座 坐錯位喇
可能睇慣左原本班底 所以都想唔加人多啲
本身咁既班底已經有好多火花
反而加左PO其他人既份量少左
我比較想睇根叔同志源
圭賢加宰賢 同 MINO加虎東
@不好閉嘴吧

Source: 【Pann Daily Ranking】

次次睇都覺得似地球末日戰
@漂亮虎咚咚

【fb】Produce_X101尹書彬被清退之後,最倒霉的是和他一起進行第一輪競演的組成員們。尹書彬同時擔任了主唱和center,也就是原版伯賢和D.O.的部分,加起來有80%。節目組說會儘可能的剪輯掉,不知道最後出來會是什麼樣子。 ​​​​

本身exoK六個人唱都係每人唱少少
依家仲要係七個人分
但其中一個人就唱兩個人嘅份量...
有心捧佢?
老闆娘帶妹仔出trip 仲想妹仔大過主人婆?唔洗你著dancer啲衫要講多謝啦
PO第五六季表現係好 但其他人就好似失色左咁 冇左之前第三四季果種大家都發揮得好好既chemistry
同埋PO同MINO角色定位太似啦
係 之前睇第一集 PO話自己成績差 個時已經覺得撞左
所以之後個幾集覺得好尷尬 有啲位係MINO本身似會做
但呢季都好似俾左啲機會PO咁 (唔係唔鐘意PO 有睇大逃脫 覺得佢幾好)
但冇左個種新西遊記既感覺 唔知有冇人明係咩感覺 但真係多左咁
好似要大家一齊鬥傻咁
大逃脫都有類似問題
就係傻仔同細膽既定位既人太多
次次有咩野都係互推先
solo佢先呢 呢個我覺得真係唔係偏心
佢係隊入面係rap同唱既角色 所有能力都係平均個隻
做歌比佢當然係易啲啦 相反要整歌比jisoo又要再度過 因為佢唱慢歌比較好 跳舞冇其他隊員咁好 咁啲曲風咪窄咗囉 唔係下下都關有錢事既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞