[KPOP] 2019 K-pop討論區 (18)

1001 回覆
16 Like 15 Dislike
好似話檔野係自己燒
佢哋要求店員燒好俾佢地
咁粗暴直接講真話
好新聞me2day個d已經瘋狂搬,虎咚咚只不過係正皮負皮po都搬,咁咪容易比人鬧
佢應該爆埋句粗口出嚟個效果應該仲好笑 佢忍無可忍個樣係上兩季最好笑
上季虎東 秀根 志源都比較靜 Young boy嗰三個係集集都爆啲新嘢出嚟
人地可能無手呢你歧視殘障人士啊
我諗唔會唔搵PO既
個節目未出街個時佢地開VLIVE
問圭賢返黎佢仲會唔會留係度
羅PD答緊個時佢個樣既期待又怕受傷害咁
個時未識佢都覺得有啲慘 我信羅PD有方法既
唔加人 3打4可能又一番笑料呢
好難得有一個節目個個成員都咁多份量 咁得人喜歡
本來件事跟本都無咩所為嘅"評論風氣", 完全説不上係新聞, 係啲fans發神經先變新聞。
今次Jennie真無辜呀! 不過係啲fans害佢囉!
正常負面新聞最多水花 搬hit rate高既野有咩問題
因為有啲人不願面對真相
其實呢隊音樂、舞蹈水平,全團嗰樣同實力都係水平以上,點解就係不溫不火咁
比較多路人fans
大部分路人都對 omg有好感
覺得可愛 但就係去到呢度就冇
唔會特登落力支持
少死忠 好似係
記得秘密花園最高喺melon 2位
[新聞] 金鍾國醫生哥公開女星整型範本top3

南韓女明星的長相各有不同魅力,不少民眾會拿來當作整型範本,近來偶像藝人輩出,新一代整型範例排名也有所變動。有節目找來整形醫生,公開目前最多人想要整成的女藝人樣貌,前三名全來自偶像女團:少女時代、Red Velvet與BLACKPINK!

南韓節目《Video Star》最新一集找來各科醫生,其中邀請到的整形外科醫生金鍾民,正是《Running Man》金鍾國的哥哥。節目主持人好奇問,「應該有很多人拿著哪個明星照片,說請幫我整成這樣吧?」他也公開目前最常被當成整型範本的女藝人。

第三名是Jennie。(圖/翻攝自Jennie IG)

「第三名是Jennie(BLACKPINK)。」金鍾民說完眾人意外,他解釋是因為她「單鳳皮的獨特魅力很受歡迎,尤其是她整體散發的氛圍,被指定一定要整成那種風格。」也顛覆了傳統一定要整成雙眼皮的刻板印象。

潤娥的臉蛋就是典型美人長相。(圖/記者徐文彬攝)

金鍾民指出第二名則是少女時代的潤娥,「她就是典型的美人臉」,至於第一名則是Red Velvet Irene,「突出的五官是許多人想要的模樣」。他也指出過往最常被當成整型範本的有宋慧喬、金喜善、韓藝瑟、金泰希、申敏兒(新慜娥),「不過宋慧喬被指名的比率還是第一」。

Irene現在是整型範本第一名。(圖/翻攝自Red Velvet IG)

主持人金淑問自己如果要整成Irene行不行?金鍾民老實說,「額頭要打肉毒去除皺紋,也要填充脂肪變鼓一點,眼睛也要微調,眼眶必須要作拉長手術,雖然你的鼻子不是不挺,但是屬於寬鼻形,得把寬的地方的軟骨放在鼻尖上。」那這樣要花多少錢?他回答「大概2000萬(約台幣53萬元)」等於只要花50幾萬就可能變成Irene。

https://star.ettoday.net/news/1439383
https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1557298868.A.D21.html
真心唔明jennie點會係韓國人鍾意嘅樣

Nuest 初1位
希望pledis唔好又流放佢地
13/14年果陣佢地都賺到錢
無啦啦扔佢地世巡 南美到去埋 又日本狂出碟 韓國人氣就咁88左
有玩勁舞一定識AING
勁好聽
OB點會比較靜?
好多笑料都係OB既默契先做到出黎
就係6.5既追擊戰已經係OB既代表作啦
勝利有新料未
係喎仲有呢part 上淨我成日記得MINO同PO 仲有宰賢人物嗰part
可能因為韓國有人氣但錢賺得唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞