[KPOP] 2019 K-pop討論區 (18)

1001 回覆
16 Like 15 Dislike
全球最危險職業:南韓總統
全部不得善終
文總統 祝佢好運
Kim Dong Han-focus
https://youtu.be/JAjJ3dT-XiI
孝琳淨係撞同一日CB啫
Winner係日子 碟名WE 歌名AH YEAH三個都撞齊哂喎 罵下仆街yg都唔俾咩
YG係咪要人地撚埋Winner先開心好撚Cheap
但yg都無原因要搞exid喇
兩團都唔同market
唔會明yg諗乜嫁啦
YG鍾意搶fo同唔理行規。試過被韓娛記直頭寫篇報導屌柒YG完全唔會理其他團一早講咗幾時CB Showcase同Press con,成日last minute先講幾時CB,搞到娛記識分身術都唔掂
@韓國me2day

【mydaily】[「性招待•性交易•貪污嫌疑的」勝利,14日將接受拘捕令實質審查]10日,據mydaily報導,首爾中央地方法院將於韓國時間14日上午10時30分對勝利和前YuriHoldings代表劉仁錫進行拘留前嫌疑人審訊(實質審查).
@瘋狂的貧道

【速報】鄭俊英 承認非法拍攝及散播視頻
據悉今天上午#鄭俊英# 出席了首爾中央地方法院舉行的首次公審準備。
PS公審準備是聽取被告人對公訴事實的立場,並處理今後舉證計畫的程序 ​​​​

【小八卦】假定無罪 手銬打格

韓國娛樂圈屢爆醜聞,男歌手鄭俊英、朴有天及男團FT Island前隊長崔鍾訓先後被拘留,眾人被押送時均被綁手,及用毛巾遮蓋戴上手銬的雙手,韓媒公開的照片,均有為嫌疑人的繩索及手銬位置打格。根據當地憲法,所有被告都是假定無罪,警方的指引訂明不應顯示手銬,以免嫌疑人感到恥辱。

基於以上規則,韓國媒體仲裁委員會促請媒體不要公開綁著疑犯雙手的手銬及繩索的照片,以保護疑犯人權。

https://hk.entertainment.appledaily.com/entertainment/daily/article/20190510/20674813
手銬打唔打格根本冇分別
【Naver 】TS公司對全孝盛提出10億賠償,控訴全孝盛從2017年5月到8月取消的廣告工作導致公司損失14億4千萬,並指責全孝盛消極怠工。公司損失巨大。
咁做真係好肉酸
做咩係咁咬住Hyoseong唔放? Jieun份約都係賣畀第三方, 但都走得甩
2017年9月全孝盛提出了解約上訴,原因是因為TS在2015年給了最後一筆結算(工資)後再沒有進行過結算,並且在合約期間私自將她的合約轉賣給他人。2018年法院判決全孝盛勝訴解約並且TS需向她支付1億3000多萬韓元。
有冇人睇jtbc 個 《Super Band》 音樂綜藝,痴線勁高質
都真係好奇怪呢間嘢家陣幕後係咩人...咁Q把砲,欠糧走數衰到一個點都未執,重夠膽三不五時出嚟告人。最奇重係聽講條PK老細舊年年中已經好似自殺死咗,咁家陣死咬唔放嘅係咩人,真係睇唔透。
【LIST】2019年各公司專輯銷量TOP15 (~4月)
*括號裡面加號部分是四月份的銷量
*只是韓國發行的專輯,沒有包含在日本發行的專輯

got7
得六千張
上半年未CB掛
淨計今年,今年都未cb
TS其實仲有隊HIPHOP組合叫UNTOUCHABLE, 成員係SLEEPY同D. ACTION,佢地仲係TS第一隊簽既組合。

SLEEPY雖然唔紅但唔少綜藝都會見到佢 可能係TS最多野做果個

呢兩隊野霉到咁樣點幫TS賺錢,聽執笠算啦屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞