華為P30 Pro 偷偷聯絡中國 server

733 回覆
897 Like 16 Dislike
咁你俾人拉左未啊
其實唔想比中共監控有咩問題?
正如外國都有人反對被該國監控啦
咁美國又唔係管我,又唔會捉我。
點會係偷偷? 你唔撚會打比屋企既?
1 簡單啲講姐係佢要睇你就睇你啦 關你用邊部咩事
平時講到全世界都監聽你咁 依家又講到高級政要先會比人監聽
俄羅斯全球第2大軍力 佢野心分分鐘大過中國啦
佢要軍事情報叫得閒監聽
2 蘋果咪又係SEND返美國 美國既科技睇唔到你資料 你係咪真係咁諗呀
同埋用貴陽雲既蘋果就唔係蘋果?
偷取支國國家機密
係 80後,佔中有出錢出力,但見到咁多on9隊友 慳返啖氣算
邊個撚邊個都唔知
中国大把人比人拉左啦。 但埋中共不嬲只會對大影響力嘅人出手。
條十萬八千里,新注冊戶口,同條屎為打手邪惡盪斗啲言行一模一樣打手真係傾巢而出
近排啲華偽Post都啲打手都係新ac
1. Fbi都只係一年破到幾千部
俄佬會有能力監控全世界?

其次,蘋果保安遠好過屎為
用屎為 =俾中國(無差別所有資料)+俄佬知
用蘋果 =俾美國(俾fbi調查時)+俄佬知

你點揀

當美國有超級黑科技
咁樣屎為一樣係任美國佬hack
同一邏輯用蘋果起碼唔會自動俾所有資料日日send俾支共
咁都贏屎為一百倍

更何況俾資料美俄根本冇危險
支共就有洗頭艇

FBI資深法務調查員Stephen R. Flatley在網路安全的國際會議中指出,蘋果將iOS加密讓暴力破解iPhone越來越困難。他指出,因為iOS加密層級提高,嘗試解鎖手機的速度從一秒可嘗試45個密碼變成每18秒一個密碼,這讓他們破解一支手機的時間從2天變成兩個月。對此,他表示蘋果就是很擅長作「邪惡天才」的事情(Apple is pretty good at evil genius stuff.)⋯⋯

2017年10月,一份報告指出,在過去11個月中FBI內部有高達6900支行動裝置需要破解,而這僅占FBI需要破解手機量的一半。FBI局長Christopher Wray表示,這對他們來說是個很大的問題。

https://www.chinatimes.com/realtimenews/20180112002969-260412

用貴陽云既蘋果既資料會俾中共知
其他蘋果唔會
就嚟開賣p30 pro
緊係要上水
用得華偽嘅有邊個唔係on9
唔夠人講就話人打手
大陸要拉你,你用咩手機都會拉你架啦
開左啦,要谷話題。
做marketing都知,佢唔理你對product形象係點,只要個名令大部份都記得就ok。
你自己駁唔到唔覆咋
可唔可以唔好又覆屎為啲臭蟲論
陽光男又夠鐘開工
Ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞