華為P30 Pro 偷偷聯絡中國 server

733 回覆
897 Like 16 Dislike
叫你講你又講唔出
因為已經比人拉左坐監
btw我完全冇提洗頭艇,點解你駁啲我冇講嘅野
SIM本身你唔洗擔心
你擔心佢知道曬你去過咩網站同埋佢喺你啲網頁到加料好過
我就提出咗argument 你咩都唔講叫人搵就算
既然你冇point知啲唔知啲就收聲啦
唔係唔得 不過對付呢d惡質中資isp
VPN 或者SS 一定唔少得
樓上好似係講緊外國Android機 比Google收集資料wo
關iPhone咩事 iPhone係清泉 ok?
最慘係Android有漏洞突破到sandbox
垃圾華為無你先驚
啫係冇料鳩up啦
一種方式係唔須要hack你部電話就直接send去政府,而另一種係偷偷地hack入你部電話,咁你部電話到打過咩嘢,做過咩嘢,send左咩嘢都一目了然,兩種都係監控方法。
因為FBI唔可以直接同全世界嘅人講,我可以用美國政府嗰種hack入方法。如果係咁嘅話你咪仲驚。
稜鏡事件,係俾人踢爆左出嚟我地先知道原來美國政府係有能力監控你(當然我地不嬲都知道美國政府可以任何時候都監控緊你,只不過當時無實質證據)
中国政府都有,而且全世界都知

馬雲 華爲公主 都唔用Android機都知咩料啦 中國人
Apple又贏
所以兩個都無分別,如果各國政府要監控你同我,我地一樣會被人監控,所以唔好講到淨係中國政府先會咁做啦
美國政府:我有hack唔入嘅手機嗎?
咁唔想比中国監控有咩問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞