華為P30 Pro 偷偷聯絡中國 server

733 回覆
897 Like 16 Dislike

中國狗唔見棺材唔留淚
如果你喜歡奶,就乜都唔洗驚!你唔好奶錯就得囉。去到美國就奶美,中國就奶共,去到邊奶到邊,世界仔一個。
唔係個個人都好似你敢,喜歡奶,好多人都喜歡吊!一個唔覺意hurt到主席既玻璃心,又話要拉,又話要抵制。所以唔用華為這些洩密電話是常識吧。
你平時去廁所係玻璃門身?
你同人食飯鐘意陌生人坐你隔離聽你地講野?
你本日記可以隨意任何人都睇得?

如果你係 咪得囉 如果唔係 發神經精神分裂
華為 P30 Pro「自動連線」中國伺服器?網民:唔 send 返中國先奇

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2331976

繼續推
更新咗話係false positive

嗰位人兄係因為去某baidu.com網頁,網頁內有beian.gov.cn項目,所以先至要解析beian.gov.cn

But after carefully analyze a series of packets, I can conclude that the DNS requests to beian.gov.cn was made by some domain names on behalf of baidu.com which I manually entered to evaluate the rules.

As shown above, the requests to www.beain.gov.cn always happened after baidu.com related domains. So, I try to access baidu.com again from another network and this is what I've found:

The DNS request to www.beain.gov.cn is there.

https://github.com/pe3zx/huawei-block-list/blob/master/analysis.md
呢單野笑到我
條5毛豬閪求返自由民主政府,去救返比中共捉左人間蒸發嘅5毛老公!
做5毛做到咁低賤,呢個就係5毛嘅下場
連左上支國到又點喎

用華為都要驗一驗個腦
咩情況, 洗唔洗禁售?
固網 流動網都用華為基站 想問埋點答
又如何?我用數碼通的!
如果人哋偷睇你女友沖涼,你就索性比佢睇?冇所謂喇,反正都係比佢偷睇咗,就繼續比佢睇!這是一個東亞病夫的心態!
身為一個正常人,警惕是常識!
咁會唔會食電
固網唔用?
應該係 條女沖緊涼 已經關晒門窗 你有本事就自己睇 而唔係我開門比你睇

屋企無固網 手機從來唔連wifi 流動網用smt 既人先好同我講用華為係on9
啫係你比人除左件上衣,你要除曬比人姦先心理平衡?
連晚晚舟都用apple 三寶,真係唔好sale我華為囉唔該
佢哋嘅思維係咁
露咗個膊 都唔爭在俾佢姦埋中出百連發
蘋果有無?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞