華為P30 Pro 偷偷聯絡中國 server

733 回覆
897 Like 16 Dislike
分分鐘係啲預載apps出事
我唔係咩藍絲黃絲
我只係想講句公道話
連線唔一定係系統apps做
有機會係部機預載嘅大陸apps
只有post埋logcat先可以睇到個request係邊一個apps發出
而且佢用大陸嚟測試
點可能唔經beian
其實國際版有預載大陸APPS?
竟然有人夠膽腐皮
閣下中国人
一鍵檢查帳戶是否受影響

如果你並非中國大陸居民,當然不想 iCloud 的資料受到這些限制。你可檢查自己的 iCloud 帳戶是否被轉移到雲上貴州的帳戶之一。基本規則其實很簡單,只有 iCloud 帳戶所設定的國家地區為「中國」的用戶才會受到影響。以下由蘋果提供的網頁,就是直接為你檢查這方面的設定。

網址:https://www.icloud.com/optout

這個網頁主要是給帳戶國家地區設定為「中國」的用戶使用,但如果你不清楚,可直接在此網頁按「於2018年2月28日起停用iCloud」(如你的帳戶國籍並非設為「中國」,按這個連結是不會有任何影響的)。

https://unwire.hk/2018/01/23/icloudchinaserver/software/
利伸:反支
不過用咩機都逃唔過支那嘅魔掌,p30仲要賣幾千蚊
你混淆視聽到咁,仲反支
係中國做電話生意嘅公司,無論任何公司,都要交資料比佢。但唔等於係支共以外嘅地方,都要比資料佢。
屎為點解係仆街要反,就係因為佢係中共嘅間諜公司,無論中國版家國際版,都佢照偷資料。
呢一刻,你仲認唔認為你嘅觀點成立?
事實係連個測試者都話現階段要多啲測試先有最終定論。 炒咩車? 依家只係去番唔肯有定冇個階段。

衝出嚟柒仲敢推post
華為幫解放軍起監控網絡,真係不了。
唱返首屎為美先啦屌
條泰仔夠話呢件事要再多啲研究先有定義啦,你識唔識英文睇得曬。
你連program都睇唔明就話人冇,你指出下個testing有咩step錯囉
不過肯定有公信力過你。
你信佢wo,你明明就信左佢個statement。
你technically都答唔出佢做錯咩testing steps你都幾鳩up啵。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞