華為P30 Pro 偷偷聯絡中國 server

733 回覆
897 Like 16 Dislike
只要㩒百度就自動send data俾中共
百度要咁做,你估其他公司使唔使?
成部機都一堆支那apps
係部手機定啲apps send,有分別?
作者都只係話呢個access係由百度引起。
之後佢都話唔好可以好武斷話有定冇。

你咁急就話冇 你繼續盲撐囉。
原來隻五毛改過咁多次名
一貫做法,解決提出問題嘅人,就解決埋個問題
拉晒啲反對者告尋釁滋事,社會一片和諧穩定
【媒體揭露】中情局 CIA 警告「五眼盟友」:華為受解放軍資助!

https://lih.kg/1119096

依刻未知有冇,但已經引人關注。
689式開誠布公
就算今次事件證實係搞錯

我就死都唔會相信「華為公司」和「中國政府」背後一點關係都沒有

可能之前「華為公司」被美國政府打壓 成為全球科技新聞的焦點「華為公司」一早主動採取行動 緊急將所有手機同其他產品的程式更新 暫時關閉或剷除中共植入的神秘後門 怕有人真係找到神秘後門 暫時避一避風頭 等待將來事情冷卻後 再次推出更新 再次植入中共的神秘後門

我真心完全信唔過中國共產黨 一黨專政極權的現代狗皇帝政府 NO WAY
唔洗講咁多

又block 一隻五毛狗
未有清楚證據一定冇send data你都撐啵,你咪係盲撐囉。
唔係紅字大字就啱架
iphone 原來都有後門,iDog同我出嚟解釋
https://lih.kg/1001217
後門同bug 咁你認咗衰味
啲五毛盲撐狗係咁架啦由佢柒囉。
依家又唔係有證據話實冇監控。 連個個個都話唔可以咁快下判斷。炒咩車呢?
我發覺呢個post好多人唔記得咗
大陸有網絡長城
你連入連出都一定會經beian
唔理你係連去邊一個大陸網

要試嘅,就用部機係美國
連返去美國嘅網站
睇下佢中途會唔會route咗去beian
internet嘅存取,係一個gateway去下一個gateway
係美國連返美國網站係一定唔會經中國大陸
但你係美國連上百度,就一定會經
因為個終點係大陸,你入去到之前,已經要經過beian

呢單嘢我真心唔覺得出奇
因為你用大陸網站做測試
就算開埋VPN,都一定係會經beian

華為最大嘅問題,係佢預載一堆大陸apps
老人家唔識分,只係學點用個apps
而唔知呢堆apps係不停同大陸連緊線

大家要記住,手機本身係唔會俾request
一定係某個apps,即使你打一個電話
用嚟打電話嘅都係一個系統apps嚟
華為唔洗用自己部機去搞呢啲request
因為好多預載apps都做緊
即使你冇run個apps,佢都可能有服務係背景行緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞