華為P30 Pro 偷偷聯絡中國 server

733 回覆
897 Like 16 Dislike
幾時到你,佢哋第一時間打開城門
咁如果中國共產黨出面主動要求蘋果提供中國內地某一個User的iCloud內的任何資料呢?
佢legal team點處理我唔清楚
大概有「法庭」搜查令同埋俾「合理理由」佢就得
法庭搜查令喺任何國家都有 企業一般黎講必須要遵從要求

所以我覺得喺中國嘅用戶風險的確係大好多

可以睇返 至少部分資料係End to end encrypted 連Apple都提供唔到啲內容
https://support.apple.com/en-hk/HT202303
中共係即使入民居無需搜查令只係需要事後縣級公安同意,加上的網絡安全法唔apply 去偵查機關,所以係任意搜查,而確實無法津一定要交出普通人數據,但同時無保護到佢地
https://www.zhihu.com/question/24005511
其實好撚簡單 叫班屎為打手拎啲其實牌子手機既log出黎說服下大家話美帝南韓日本有做野囉
拎唔到就日撚日拎啲狗唔撚柒搭八既新聞合理化啲共產黨仆街野
美帝有監控(仲要得新聞)就等於屎為開後門俾政府無問題(有log真憑實據)
弱撚智架你地班屎為打手
其實好撚簡單 叫班屎為打手拎啲其牌子手機既log出黎說服下大家話美帝南韓日本有做野囉
拎唔到就日撚日拎啲狗唔撚柒搭八既新聞合理化啲共產黨仆街野
美帝有監控(仲要得新聞)就等於屎為開後門俾政府無問題(有log真憑實據)
弱撚智架你地班屎為打手

*他
話班打手唔係一個team都好難信 成班集體退場
啲言行,用詞,論點,都係一樣!唔係一team人就係分身acct.
呢個post搞唔掂就推第二個
一定有哂training, guidelines
咁我一定係反華偽打手嘅打手
典型回覆:
1. 你行得正企得正怕乜俾人監控?
乜野叫得正企得正?政治理念不同是否行得正?
2. 你又唔係有錢佬/明星/政客,邊個會監控你?
小弟不是以上的人,但係如果我like咗個港獨post,會否比人拉?
3. 你估淨係大陸先有監控?美國都有啦。
美國都有,但係我唔怕,因為我唔係美國人!我又唔係美國住,怕佢會來拉我?
旁觀者清當局者迷,如果你係北韓公民,你會擔心被北韓監測還是被美國監測?當然係北韓政府。同一個道理擔心是中國並不是美國!
4. 你唔用華為,但其他人用咪一樣被人監控。
乜L嘢其他人?你老母?
5. 唔好淨係話人監控,欣賞下人地影相技術啦。
你去浸溫泉用同一個道理,欣賞下人地條賓州啦。
廢老/無思想既Mk 先用華為, 以為最On9

入來華為post 先知吹棒華為既打手先最On9
做咩啫你, 又無人話你

做咩衝出來柒對號入座?

不如你証明你有兩層樓同幾百萬cash 既証據先啦

連你主子華為公主都用Apple, 都唔知你仲有咩point 係企得住腳
點解有咩事就同美國比較,然後就覺得自己有道理?
我哋又唔係美國人,亦唔係住美國,點解要同美國比較?點解要擔心美國?反美反上腦?
要擔心當然就要擔心自己政府,又如你收埋啲av唔想比自己女朋友見到。用番同一個邏輯係唔係擔心美國多過自己女朋友?
五毛有班就去睇醫生啦。
自己認咗係打手
下下淨係識講棱鏡 跟住又講cisco 講到同屎為一樣係國企
咁鐘意地獄鬼國就返上去啦留係度獻世咩
最好笑係佢駁唔到因為中国監控問題而唔用華偽。 一味只識拉其他唔關係嘅野講。

幫你班華為打手兜埋啦
美國監控有如何?佢會來香港拉你?
你個仔考試肥佬然後同你講,老豆美國都有好L多人肥佬,我肥佬又點?
做人老豆,你會覺得你個仔好有道理?
so? 最後咪收咗皮囉
美帝衰極都仲有在野黨 傳媒 同全國公民監察同對抗
支那呢
係香港賣反共嘅書都已經要坐洗頭艇兼搞屋企人俾共產黨摙撚住春袋啦 咁係你口中邪惡大魔王美帝呢?
收咗錢就俾啲料啦好心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞